Nowe piękne BETONOWE BULWARY kosztowały 12 mil zł i już...

Nowe piękne BETONOWE BULWARY kosztowały 12 mil zł i już są popękane, co 3 -4 metry na szerokości wymieniana jest kostka, jestem ciekawa czy ta wymiana jest w ramach gwarancji czy miasto, czyli my mieszkańcy za to płacimy?
Swoją drogą czy te bulwary musiały być takie drogie?
Oglądam stare zdjęcia sprzed remontu i tak się zastanawiam gdzie się podziało te 12 min zł?
Kolejne 70 tysięcy na WC (nazwałabym to szopą)
No i oczywiście żółte barierki za pół min zł nazwane tarasem widokowym z darmowym aneksem!!!
Może ktoś by zrobił mały kosztorys ile fuszerka naprawdę mogła kosztować?

14 komentarzy

#####

Ale nuda, ile można, idę do kibla ;-P

15 40
ID:47736

ozon

Jak każdy mieszkaniec miasta i obywatel masz prawo zadać te pytania Ratuszowi na piśmie. Ratusz ma obowiązek udzielić Ci odpowiedzi w terminie chyba max 30 dni. Wszystko musi być jawne i łaski Ci nikt nie robi- tak stanowi prawo. Mili moi nauczcie się ,korzystać z praw obywatelskich, nie bądżcie bierni, zadajcie sobie trochę trudu .Mija 22 lata od zmiany ustrojowej ! Takimi wpisami nic nie zmienicie.Jesteście przecież w Europie więc zacznijcie myśleć jak Europejczycy .

12 14
ID:47738

Prorozwojowy_wlocek

Tu masz emaila!

http://ec.europa.eu/regional_policy/glossary/managing_authority_pl.cfm

Zapytaj komisję czy niemieccy lub inni europejscy podatnicy muszą wydawać swoje pieniądze Tylko po to by w Polsce we Włocławku tak bezczelnie te ich pieniądze marnotrawiono???

Będzie to bardzo zasadne pytanie Obywatelki UE przed ustalaniem nowego budżetu!!!

Zobaczymy, co ci odpiszą???

30 1
ID:47740

Robert

Moim zdaniem osoba z Urzędu Miasta, która nadzorowała ten remont powinna już dawno stracić pracę za brak nadzoru, kto pozwolił na taki projekt? Może to wygląda ładnie z lotu ptaka!!!Byłem na bulwarach w kwietniu faktycznie cała kostka była popękana a bulwary wyglądały ja by były przed remontem nie po.

29 0
ID:47745

Marek

@~ozon: Przede wszystkim czuję się Polakiem!!!Mam wrażenie, że nie wiesz, co piszesz znając naszego prezydenta na zadane pytania odpowiedziałby, że za materiały odpowiedzialność ponosi firma, gdyby te same pytanie zadać firmie odpowiedziałaby, że to wina Urzędu Miasta i osób nadzorujących, bo nie dostali żadnych wytycznych, co do materiału!!!Nie martw się ozon ty te popękane bulwary i wiele innych inwestycji czy ci się to podoba czy nie będziesz spłacać w lokalnych podatkach!!!

24 1
ID:47747

Ewa

@~#####: Tylko korzystaj obficie, że spłuczki i często się kąp, bo jak będziesz oszczędzać to za karę podwyższą ci stawki za wodę i ścieki

23 1
ID:47748

rafał

Co się dzieje w tym Włocławku? Za co Prezydent Pałucki, co miesiąc pobiera pensje 12 tyś zł jak on i jego podwładni nie potrafią nadzorować remontów? Drzewek nie potrafią dobrze zasadzić żeby nie uschły a biorą się za remonty, ile można z nas podatników zdzierać pieniędzy, a efektów nie widać tylko same długi teraz niech wszyscy, którzy głosowali na Prezydenta Pałuckiego spłacają te inwestycje, bo ja jedyne, co mogę zrobić to wyjechać

23 2
ID:47755

Miłosz

@~ozon: Widzę Ozorek, że tobie się podoba taka polityka wyrzucania pieniędzy w beton? Może tobie się uda zapytać Prezydenta, dlaczego firma wygrała przetarg na pół mil zł i dostała darmowy aneks? Przecież ta kara za niedotrzymanie umowy powinna trafić do Urzędu Miasta?Jak ja na czas nie zapłaciłem podatku od nieruchomości zostały naliczone mi odsetki karne, Kiedy urzędnicy zostaną karani za takie nadużywanie swoich funkcji?

18 3
ID:47757

ozon

Ludzie czy wyście oszaleli? Zupełnie nie jesteście przystosowani do współczesności. Macie prawa a nie umiecie z nich korzystać- "analfabeci" .Jeśli uważacie ,że wpisami na forum coś zmienicie to gratuluje! Dużo wody w Wiśle upłynie nim obywatele nauczą się korzystać z demokracji- na razie to psioczenie w necie jest jedyną "umiejętnością" jaką większość z Was posiadła. Jak dzieci, zupełnie jak dzieci i to we mgle.Pozdrawiam i życze sukcesów.

5 9
ID:47765

Prorozwojowy_wlocek

@~ozon: Właśnie! Pisać do Brukseli! Skoro Marszałek Województwa i Wojewoda nie dają sobie rady to Tylko Bruksela może To skontrolować! Dość marnotrawienia Pieniędzy Unijnych podatników na pseudo inwestycje we Włocławku! Niech się zastanowią nad przyszłym budżetem dokładniej!!!

12 2
ID:47771

Zgadnij

@~Prorozwojowy_wlocek:
A ty co proponujesz?

1 2
ID:47783

Prorozwojowy_wlocek

Co można proponować przy pseudo zremontowanych bulwarach??? Co można proponować przy pseudo remoncie starego miasta??? Może jeszcze raz to sobie zrobimy na nasz koszt a może jeszcze ze dwa razy ktoś weźmie nasze pieniądze z rewitalizacji i nas po prostu oszuka!!! Jedyne, co to kontrola z Brukseli no i kontrola CBA i CBŚ i jak ktoś mocno oberwie to następni, którzy wygrają wybory nie będą tak marnotrawić naszych pieniędzy!!! A teraz stare miasto i bulwary czekają na następny cud nad Wisłą pływającą scenę operową ciekawe ile to wytrzyma i kiedy się rozleci!!!
Tak naprawdę pomysłów na rozwój starego miasta było i jest wiele tylko, co z tego skoro ktoś chciał się po prostu napaść kosztem mieszkańców!!! Zrobiono prowizorki przez firmy, które nagle np. powstały w 2008 roku

6 1
ID:47786

szuja

@ Prorozwojowy ma juz z głowy,nic nie proponuje tylko truje .On już raz zaproponował ,solidarność. Hahaha

0 8
ID:47793

jagoda dudek

ludzie piszcie po lucku

0 0
ID:47972

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA