Czytam i oczom nie wierzę cyt...Andrzej Halicki chce, żeby...

Czytam i oczom nie wierzę cyt...Andrzej Halicki chce, żeby Marta Kaczyńska oddała pieniądze ( 3-y melony) z ubezpieczenia, jakie dostała po śmierci rodziców! Poseł PO uważa, że córka prezydenta powinna tak zrobić skoro wierzy, że w Smoleńsku był zamach, a nie zwykły wypadek...koniec cyt.
Moje pytanie brzmi:Czy rzeczywiście za zamach na życie jest oddzielne ubezpieczenie?
Ale sę porąbało .

12 komentarzy

ozon

Myśle ,że jeżeli Martunia twierdzi ,że to zamach to niech zaskarży państwo o odszkodowanie . Gdyby to było samobójstwo to fakt odszkodowanie powinno nie być wypłacone. Ale ale- może Lech miał już tak dosyć i w ten sposób postanowił zakończyć swój żywot? Wszystko możliwe. Może być mowa o zamachu to czemu nie o samobójstwie....

4 4
ID:47802

cichyobserwator

Po tobie nie spodziewałbym sie tak naiwnego pytania . Wszak wiadomo ,że nie ma ubezpieczenia od wszystkiego i w kazdej polisie są określone warunki . W ubezpieczeniu na życie , tym tzw. standardowym , nie ma klauzuli od zamachu tak samo jak od ataku kosmitów. Jezeli miałyby być takie rzeczy uwzględniane to nie wyobrażam sobie wysokości składek . Poczytaj szczegółowe warunki zwykłego OC , AC i też się zdziwisz ile różnych przypadków jest tam wykluczonych z prawa do odszkodowania . Nie będziesz miał oryginalnych kluczyków i już problem chociaż ukradliby ci brykę . W ubezpieczeniach na życie jest podobnie ; wyklucza się np. samobójstwo czy trzęsienie ziemi mimo śmierci ubezpieczonego.

2 2
ID:47804

Typ

Mało czytamy, to mało wiemy.

2 1
ID:47805

solidarny

@~cichyobserwator:
Mnie si wydaje,że szuja doskonale wie o co biega tylko w karolki leci. No tak i znowu wyszło solidarnościowe zakłamanie. To nie Kaczyńska powinna zwrócić pieniądze tylko ten co nakazał wypłatę i to z ustawowymi odsetkami. A on niech skarży Kaczyńska na drodze cywilnej.Ale tak powinno być w pastwie prawa a to jest przecież nie RP tylko AG..

3 2
ID:47817

pietreq

AG, czyli parabank w parapaństwie. Nic nie zrobisz.

1 0
ID:47861

ozon

"pietreq" ranisz moje uczucia patriotyczne ,mówiąc o mojej Ojczyżnie "parabank- parapaństwo". W tym jak mówisz "parapaństwie" wiszą krzyże są kościoły... czy może są "paraksięża" ,"parakościoły" .Nie sądzisz ,że to grzech?

1 2
ID:47875

solidarny

@~ozon:
Ozon padło ci na rozom

2 3
ID:47889

ozon

To raczej tacy jak Ty "solidarny" poupadaliście na głowy mówiąc tak o swoim państwie. Istnieją inne uczucia niż tylko religijne i ja tego się nie wstydze.Nie zapominaj ,że inni zapłacili zdrowiem i życiem za Ojczyzne i nie po to ,żebyś mając dostęp do internetu opluwał własny kraj. Taki właśnie jest obraz Polaka -katolika ,który modli się pod figurą a diabła trzyma za skórą.To o takich jak Ty śmiało można powiedzieć "parakatolicy" i "parapatrioci"Jaką bronią walczysz od takiej giniesz ....

4 2
ID:47890

pietreq

@ozon, dobre ;))
Jednak masz poczucie humoru i tak trzymaj.
Nasze państwo działa przeciwko swojemu narodowi i ojczyźnie, a reprezentuje interesy obcych państw. Należy odróżnić takie pojęcia jak ojczyzna i państwo.
Patriotyzm, to miłość do ojczyzny, a nie państwa.

4 1
ID:47894

ozon

Ojczyzna to brzmi patetycznie i użycie słowa państwo w kontekście jaki przedstawiłem znaczy to samo. I państwo i Ojczyzna mają to samo godło te same barwy narodowe ( nie ojczyste ). Dlatego zależy kiedy i w jakim kontekście się mówi. Widzę ,ze jesteśomnibusem nie tylko w sprawach wiary... A tak na koniec to ani państwa ani narodu ani Ojczyzny prawdziwy Polak nie powinien obrażać nawet jeśli z władzami tego kraju tej Ojczyzny się nie zgadza. Własny punkt widzenia nie daje takiego prawa bo jak napisałem wcześniej istnieją inne uczucia niż religijne a są to : patriotyzm ,państwowość ......To by było na tyle.

2 2
ID:47910

szuja

@~ozon:
Ale cię pogięło. Albo jaja sobie robisz. Raczej to drugie co wynika z poprzednich postów.

1 2
ID:47918

ozon

Ani mnie nie pogięło ani jaj nie robie"szujo".Mnie nie podoba się taki stosunek do własnego kraju jaki jest na różnych forach reprezentowany- może jestem "staromodny" ale taki pozostane bo poprostu mam inną świadomość. ? Mówić z pogardą o swoim kraju uważasz za normalne? Ja jednak pozostanę przy swoich zasadach bez względu na cenzurki na swój temat.

1 2
ID:47923

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA