Zlikwidować straż miejską - od tego jest Policja , a...

Zlikwidować straż miejską - od tego jest Policja , a pieniądze przeznaczyć na pożyteczniejsze cele .

27 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Wyznanie pewnego strażnika miejskiego z Krakowa na WP znalezione:
http://media.wp.pl/kat,1022947,wid,15158664,wiadomosc.html

9 1
ID:47808

Moher

Jak to jest?We Włocławku np.działają dzielni stróże prawa i wieczorem na Starówce jest niebezpiecznie.Natomiast w Ciechocinku nie widziałem żadnego "darmozjada" i wieczorem można bezpiecznie spacerować.Czy jest potrzebna ta pseudo policja opłacana przez podatników?

14 3
ID:47809

;););)

Mozna ich zlikwidowac musi znalezc sie taki jeden co zbierze iles tam podpisow:
nr pesel nr dowodu i podpis z data oraz kilka materialow udowadniajacych ze jak w zalaczonym linku pisza tylko mandaty za blache spawy

10 0
ID:47810

NEGOCJATOR...

władza zameldowała element społeczny na starówce ! to co sie teraz dziwicie ! kto z kim przystaje takim samym sie staje ! nameldowali to niech teraz sie z nimi sami szarpią ! bo nikt tam o zdrowych zmysłach po zachodzie słońca nie idzie na zakupy albo w odwiedziny lub spacer !

4 2
ID:47811

piwo$z

od tego jest policja, od tego są oni, od tego oni są.

5 2
ID:47812

Zgrywus

Zlikwidować !!!!

12 1
ID:47815

george best

Nigdzie w Europie nie ma tego typu jak straż miejska tylko w Polsce .Powinni jeszcze zrobic straz koscielną aby zbierała datki na biedne parafie i biednych księży.

11 5
ID:47816

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze coś: nie mam nic do strażników miejskich. Oni mi nie robią krzywdy ani ja im. I niech tak pozostanie.

4 9
ID:47819

Basia

Wszystko zlikwidować, zaorać i kukurydzę posadzić, niech nie będzie niczego - jak mawiał niedoszły prezydent Białegostoku. Niech nie będzie dziadostwa! Zlikwidować straż miejską, urząd miejski, wszystkie markety i miejski basen - bo woda za zimna. Zaoszczędzone pieniądze proponuję przeznaczyć na zwiększenie zasiłków dla dwudziestokilkuletnich nierobów, bo wódka i fajki od nowego roku pewnie pójdą w górę.

9 2
ID:47820

Lewandowski Andrzej

za nich musimy płacić i to niemałe pieniądze z naszych podatów .Niech powiedzą sami gdzie są w nocy .czytylko interesują się blokadami ,Wynocha z Włocławka Precz i Won

11 2
ID:47821

baba jaga

@~george best: Widać człowieczku po twoich wypocinach,ze w d... byłeś i g.... .widziałeś.
W normalnych państwach i normalnych miastach była i jest policja miejska(municypalna)ale nie wyręcza ona w działaniach normalną policję.A i straże kościelne też są Hiszpania,Włochy) aby chronić ludzi przed takimi osobnikami jak ty siejący nienawiść do tego,co tobie obce.Pozdrawiam.

8 5
ID:47824

solidarny

A wszystko co mamy to Solidarności zawdzięczamy. Niech nam żyje!
Pewno ZOMO wam się śni po cichu co? Oj wy!

4 4
ID:47827

zbuntowany_kaloryfer

Basiu! Co masz do wódki i fajek? Bez nich trochę nudno by było. Takim przyzwoitaśnym być..? Nie wypić, nie zapalić? Może jeszcze nie ...... Bleeeeee;)))

3 3
ID:47833

pola

Jakie ma kompetencje straż miejska? Na Kolskiej samochody parkowane są nadal na chodnikach a piesi chodzą jezdnią przy pełnym oznakowaniu miejsc postojowych. Straż jeżdżąc obok samochodem patrzy na to i nic!Zlikwidować!

4 1
ID:47836

gosciu

to ty chyba poza polskę nigdy nie wyjechałeś

3 0
ID:47842

gosciu

Ja tam bym zlikwidował jeszcze straż pożarną, i pogotowie no bo po co oni są w ogóle po co ludzie do nich dzwonią?Policji nie lubią straży miejskiej nie lubią a do nich dzwonią nie wiem po co. Zlikwidować wszystko i będzie bezpieczniej

1 4
ID:47843

Pola z pola

@~pola: To policję ,też bo też jeździ i też nie widzi?

2 2
ID:47850

Zz

Zlikwidować i to szybko. Tam gdzie trzeba to ich nie ma, ajak już się zjawią , to nic nie mogą.To jest zupełnie zbędny twór.

6 0
ID:47852

fizolof

@gosciu,
porównujesz straż miejską do straży pożarnej, pogotowia i policji? Po co? Chcesz poprzez to zestawienie podnieść jej rangę? Nie wiem, ale tak to odbieram.
Moim zdaniem straż pożarna, pogotowie i policja są potrzebne, a straż miejska - nie. Nie trzeba wszystkiego likwidować, lecz tylko to, co jest niepotrzebne. Tylko to, co się nie sprawdziło.

@inni,
Czy ktoś pamięta czasy, kiedy nie było straży miejskiej w naszym mieście? Czy ktoś widzi jakąś różnicę (na plus) pomiędzy jej brakiem w tamtym czasie, a jej istnieniem obecnie?

@fizolof,
Tak se myślę, że gdybyśmy mieli w Polsce demokrację bezpośrednią zamiast parlamentarnej, to przypuszczam, że byłoby możliwe przeprowadzenie w każdym mieście takiego lokalnego referendum w sprawie, np. czy mieszkańcy chcą mieć u siebie straż miejską?
Każde miasto jest inne, podobnie jak każda firma jest inna, czy każde gospodarstwo domowe jest inne, więc są inne potrzeby i w różny sposób rozporządzają swoimi budżetami. Tak mi się wydaje, że lepiej byłoby, gdyby mieszkańcy w większym stopniu decydowali o tym, co jest im potrzebne, a co nie. Teraz mamy jak w socjalizmie narzucone wszystko odgórnie i nikt z nas nie ma nic do gadania. Obywatele dają składki dla państwa, a jedynie politycy (zwłaszcza ci, co mają lepszy PR) decydują o tym, na co je przeznaczyć. Mało tego, politycy mogą popełniać błędy, generować straty i nie ponosić za to odpowiedzialności. Coś mi się wydaje, że miniony ponoć system socjalistyczny nie minął tak naprawdę, lecz jedynie się przeobraził.
Ciekaw jestem, czy ma ktoś podobne spostrzeżenia.

5 0
ID:47860

baba jaga

@~solidarny: Widać,że młody jesteś i nie znasz historii Solidarności.To co mamy,to nie zawdzięczamy Solidarności,tylko Wałęsie i spółce (m.inn.Mazowiecki,Geremek,michnik),co przy okrągłym stole w 1989 roku wódę chlali z Kiszczakiem i jego spółką.No ale skąd ty o tym masz wiedzieć jak czytasz GW i oglądasz tvn-y i inne g.....

3 3
ID:47872

ozon

Radze abyś "filozofie" przeniósł się do Szwajcarii....a Straż Miejska tu w tym mieście nie jest najwyższych lotów i nie spełnia zadania- to fakt. Jak będzie inicjatywa żeby odwołać podpis złoże bardzo chętnie- żona wykrzykuje ,że też bo byli bardzo niesympatyczni i wręcz nabijali się ,że kaleczy polski i cytuje; taka dorosła a mówić po polsku nie umie"Po pokazaniu paszportu lekko zdębiał jegomość ale podstawowego " przepraszam" już nie wydukał.Iloraz inteligencji na poziomie tego bruku wokół Ratusza.

3 1
ID:47876

bolek tewu

inne służby są pożyteczne , a straż miejska nie .

4 0
ID:47881

Pal Azji i Baba Jaga

@~baba jaga:
A dlaczego jak tacy mądrzyście byli na pal was wbili. Hehehe jak Azja.

1 3
ID:47888

szuja

Jak @babę jagę na pal wbijali ,to było bliżej niż dali. Pewno miałaś babo jeszcze ze trzy zęby.

1 1
ID:47911

Basia

@~ozon: A od kiedy Szwajcaria to miasto.....? :/

2 0
ID:47927

ozon

I tu można paść "martwym bykiem" czytając taką "Basie" Dziewcze głowa nie jest tylko do noszenia fryzury! Szwajcaria to a propos ustroju o którym "filozof" pisał.Należy kochanieńka czytac, rozumieć i myśleć!

1 1
ID:47947

Anonim

Zlikwidował strasz miejską ponieważ zajmuje się ściekami a nie normalnymi rzeczami do obowiązkowy które do nich należą od ścieków są wodociągi chyba że straż miejska wyciąga ścieki powód zarwana rura,a przy rozmowach są wulgarni,agresywni

0 0
ID:52196

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA