Jak mozna dziwic sie ze kwitnie handel narkotykami skoro nie...

Jak mozna dziwic sie ze kwitnie handel narkotykami skoro nie ma zadnych zakladow, perspektyw jakiegokolwiek uczciwego dochodu. A ile jest takich "biznesmenow" ? przeciez w biednych krajach jest to na porzadku dziennym a Polska do takich nalezy.

14 komentarzy

peso

@~Oliwia:

Zapewne więc z tych samych powodów o których piszesz we Francji nie ma problemu handlu narkotykami, prostytucji i tym podobnych, czyż nie ?

3 1
ID:47960

george best

Oprucz handlu narkotykami należy wymienić też łapówkarstwo,kradzież w zakładach pracy,pracę na czarno ,i marudzenie polaków że ciągle im xle bo większość tylko marudzi a nic nie robi aby było im lepiej.Pracy nie ma ,tego nie ma ,tego też.Każdy robi to co chce a nie żyje w/g systemu

3 3
ID:47963

zbuntowany_kaloryfer

Zacna Oliwio - sądzisz, że diler poszedłby do jakiejkolwiek pracy? Pobożne życzenia. Znaczy może i by poszedł gdyby dać mu następujący wybór: idziesz do pracy albo wypalimy ci oczy;)))
A co do oczu to @george best znowu kaleczy moje. No jak można napisać OPRUCZ?
@peso: osobiście jestem za zalegalizowaniem prostytucji. W takiej sytuacji alfons z pięcioma klasami podstawówki będzie mógł o sobie mówić "menadżer" hahahahaha
Ale tak na serio, to naprawdę jestem za legalizacją prostytucji. Opodatkować i traktować jak każdy inny zawód.
Mielibyśmy wtedy wymówkę w domu. Kochanie, byłem dziś w warsztacie, byłem w serwisie AGD, byłem u dentysty, byłem u dziwki - zobacz faktury;)))

4 1
ID:47966

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze jedno @george best: piszesz o pracy na czarno. Może warto zwrócić uwagę jak duży procent PKB generuje "szara strefa". Pieniądze zarobione przez "szaraków" trafiają do obiegu, zostawiane są np. w sklepach. Istnienie szarej strefy jest wręcz KONIECZNE! To miejsce na drobną inicjatywę. Załóżmy, że baba jest na emeryturze, jej syn nazbierał grzybów albo nałowił ryb i baba postanowiła je sprzedać na rynku. I co? Znokautować ją ZUSem i podatkiem dochodowym? Wtedy baba wybierze oglądanie seriali i siedzenie na d#### w czterech ścianach zamiast działać, dorabiać i być aktywną społecznie.

3 1
ID:47967

peso

@zbuntowany_kaloryfer:

Co do legalizacji prostytucji to też uważam, że lepiej byłoby to zalegalizować i ograniczyć związaną z tym przestępczość niż udawać, że tematu nie ma.

Zgadzam się też, że ktoś komu "łatwe pieniążki" zasmakowały nie pójdzie do normalnej pracy.

Zaś dziwi mnie podejście @~Oliwii która wysnuła wniosek, że w biednych krajach handel narkotykami jest na porządku dziennym bo konsekwencją takiego myślenia jest wniosek, że w bogatych krajach nie powinno być tego problemu co jest oczywistą nieprawdą.
W Paryżu spotkałem też całkiem sporo osób żebrzących na ulicach, ciekawe jak to skomentuje Oliwia, żebrzą we Francji bo od tego dobrobytu i francuskiego bogactwa szajba im odbiła a każdy żebrak ma dom i 2 samochody?
A może Ci paryscy żebracy to ichnia bohema które gardzi tak prozaicznymi zajęciami jak praca ?
@~Oliwia podrzuć nam jakieś wyjaśnienia jak jest we Francji z handlem narkotykami, prostytucją i żebrakami. Jak nie będziesz miała koncepcji na odpowiedź to skonsultuj się z @~Krystyną.

1 1
ID:47968

peso

Zapomniałem o Adzie, więc może jeszcze @~Ada dorzuci swoje trzy grosze czy może raczej 3 euro-centy ze swojego francuskiego portfelika.

1 1
ID:47970

zbuntowany_kaloryfer

Gdyby ktoś miał wątpliwości to ja kocham Oliwię. To cudowna, wyjątkowa kobieta. Marzę o tym, aby została moją żoną. Oliwia, zgadzasz się?? Obrażę się w przypadku odmowy. Zresztą wszelka odmowa jest wykluczona. Powiedziałem, to tak ma być.

4 1
ID:47971

ozon

Niby cywilizowany kraj a prostytucja tematem tabu no i brak wpływów do budżetu.Zalegalizować, badać przyjmować składki ZUS będzie i wilk syty i owca cała. "Jak "Oliwia" odda Ci "zbuntowany" rękę ( i nie tylko) to proś na świadka a niech tam- zdekonspiruje się aby móc zobaczyć ten "gejzer" głębokich przemyśleń.

4 1
ID:47973

zbuntowany_kaloryfer

@ozon, teraz trzeba nakłonić Oliwię aby została moją żoną. Znaczy drugą żoną. Znaczy pierwsza nie będzie szczególnie zachwycona, ale co tam. Arabowie tak mogą to i ja mogę, a co, ja jakiś gorszy?

3 2
ID:47990

ozon

No to chyba "Ruch Palikota" proś o błogosławieństwo bo czarno a tfu różowo tego nie widze.Będziesz prekursorem legalnej bigamii w Polsce! Kasa drzwiami i oknami napłynie- wywiady, programy różnej maści telewizji...Oliwia zapisze się do historii.. powinna Ci być wdzięczna i szybciutko powiedzieć "tak".

2 1
ID:48001

zbuntowany_kaloryfer

Ozonie! nie jestem za bigamią tylko za legalizacją wielożeństwa! Oczywiście pod warunkiem, że my możemy wziąć kilka żon. Kobiety nie będą mogły mieć kilku mężów. Jestem także za wprowadzeniem dodatkowych komplikacji dla kobiet podczas egzaminów na prawko. Aha, w szkołach powinno się zorganizować dla dziewczyn zajęcia: "gotowanie i prowadzenie domu". Po jaką cholerę im fizyka albo matematyka (powyżej tabliczki mnożenia)? Czy nie lepiej jak panienka będzie nauczona jak zrobić dobrą pomidorówkę, gołąbki, pierogi albo pyszne kluchy kartoflane?

3 1
ID:48019

?????

@~ozon: a kto ci broni rozmawiać albo uczestniczyć w praktykach najstarszego zawodu świata ? Rodzina ,,zaozonowana'' jest pozytywnie jest za ? Ciekawe ?

1 7
ID:48023

ozon

E tam "zbuntowany" nie bądż taki seksista. Kobiety do garów? dyskryminujesz płeć nie słusznie.Wielożeństwo? O Boże. Nie wystarcza Ci ,że jedna marudzi i ciągle coś nie tak?Odważny jesteś!

0 0
ID:48099

Samanta

No pewnie, po co ma Wam kobita marudzić o jakimś luzie międzyzębnym w tylnym moście, albo o kwarkach, zakazie Pauliego, bozonach Higgsa, tensorach, rekurencji, Fibonaaccim i równaniu Schrodingera! Jeszcze by Was scałowała jakąś potrójną całką!

0 0
ID:48287

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA