Pan Poseł Zbonikowski w debacie z Posłem Ruchu Palikota w...

Pan Poseł Zbonikowski w debacie z Posłem Ruchu Palikota w TV Ku....y podkreślał, że nauczanie wartości chrześcijańskich na lekcjach religii to wpajanie dobrych wartości. Po pierwsze, nie ma znaczenia gdzie się wpaja wartości - nie musi to być szkoła, po drugie mimo wychowania wpajanego na religii jest mnóstwo katolików, którzy są katami, pijakami,gwałcicielami, mordercami i innymi dewotami. Po trzecie, żeby być wspaniałym człowiekiem nie muszę być chrześcijaninem, bo to żadna gwarancja bycia wspaniałym i po czwarte, Księża sami dają nierzadko najgorszy możliwy przykład wychowania chrześcijańskiego, sami w wielu przypadkach: są pijakami, pazernymi na kasę"księgowymi", dewotami, molestują dzieci, opowiadają z ambon herezję itd...

9 komentarzy

?????

To w takim razie kogo widzisz w roli wychowawcy młodzieży ? Może partyjnych kacyków i organizacje typu ZSMP bis ,a może SP (Służba Polscena podbudowie UB) , a może wreszcie ,,kapłani '' z ,,Ruchu Paliłwkota '' będa nauczać owieczki ,,marychą'' amfą i innymi ,,sprawdzonymi '' przez ich zachwianego moralnie i etycznie ,,wodza'' metodami pedałgogicznymi ? Chciałbyś by taki dewiant uczył moralności twoje dzieci ? Ale tak szczerze ,bez partyjnego odorku ...?

2 5
ID:48382

LALA20

@ ?????

Hallo, Houston, mam problem.

3 3
ID:48398

amityr

@~?????:
Co bierzesz ,a co łykasz?

2 3
ID:48401

LALA20

@ ?????

Hallo, Pytajnik, tu Houston, wracaj na Ziemię, łóżko w Tworkach przygotowane.

3 3
ID:48403

?????

@~LALA20: ,,Houston ''? Ta od narkotyków ? Jesli ta to raczej wanne powinieneś przygotować .....dla siebie .....

1 2
ID:48412

LALA20

@ ?????

Miasto Houston - stan Teksas - Kosmiczne Centrum Dowodzenia.
Samuel Houston - 1793 - 1863 - bohater Teksasu { Fort Alamo }.

P.S. Jesteś cieniutki jak " PolSilver ".

0 0
ID:48428

?????

@~LALA20: a jaki widzisz związek z zasadniczym tematem wpisu ? Globus szwankuje czy brak koncepcji na odpowiedź więc pozostało ci tylko piardnięcie w stylu cichy -ozon ?

0 1
ID:48446

LALA20

@ ?????

" Dobry katoliku " - faryzeuszu, daj d.... siana.

0 0
ID:48451

?????

@~LALA20: tak myślałem - ale otwarcie okna w takich razach pomaga ...więc otwórz ...

0 1
ID:48462

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA