GB ujawiła dokumenty nt. stanu wojennego w Polsce. Po...

GB ujawiła dokumenty nt. stanu wojennego w Polsce. Po szybkim przewertowaniu kilkuset stron materiału, uprzejmie donoszę, że na 24 stronie jest mowa o Włocławku....hura!!! MI 5 zauważało taka mieścinę jak nasza, cóż za satysfakcja, że w całkiem prozaicznym wątku pojawia się przykład Włocławka. Depesza o najwyższym stopniu poufności adresowana do Premiera GB i służb w Washington DC...

12 komentarzy

?????

Zrób wrzutę niech to inni przeczytają nie bądź ,,samolubny''...

2 0
ID:48444

peso

Popieram prośbę @~?????, zrób wrzutkę, poczytamy

2 0
ID:48457

####

wczoraj było na Interii, dziś nie mogę znaleść....ale sobie ściągnąłem

0 0
ID:48461

?????

A czy to może wpłynąć na poziom bezdennej głupoty politycznej owiec co 4 lata zapedzanych do ,,urn'' ? Co musi się stać by Polacy wzorem Isladnii pognali na cztery wiatry starozakonną 5 kolumnę działającą na terenie Polski i wyworzącą kapitał do swoich lichwiarskich banków ? Bo to jest faktyczny problem a nie mydlenie oczu depeszami które posiadają wartość tyko historyczną .

1 4
ID:48478

komuszek

Kogo te resztki obchodzą,no kogo ? Tych co zamierzają przejść na drugą stronę życia wiecznego. Hahaha

0 0
ID:48497

Raport

Odnośnik do depeszy.Polecam bezpośrednio zapisać na dysku i dopiero czytać gdyż w innym wypadku długo się otwiera.Plik zajmuje około 60 MB.

http://filestore.nationalarchives.gov.uk/documents/prem-19-871-1.pdf

1 0
ID:48503

peso

@~?????:

O ile mi wiadomo to w Islandii było chyba jednak inaczej.

Do islandzkich banków wpływał kapitał z całej Europy. Osoby prywatne i instytucje zakładały tam lokoaty czy kupowały papiery wartościowe tych banków.
Kiedy islandzkie banki zbankrutowały rządy Zachodnie (w tym Wielkiej Brytanii) domagały się aby rząd Islandii zrekompensował straty inwestorom.
Rząd islandzki odmówił, odbyło się też chyba referendum w tej sprawie.

Niezmienia to faktu, że islandzkie banki nadużyły zaufania tych co im powierzyli pieniądze. Czyli innymi słowy używając stosowanego na forum słownictwa to był taki Amber Gold na międzynarodową skalę.

Jesteś więc niekonsekwentny, bo AG w Polsce jest dla Ciebie czymś złym ale już islandzki jest dobry.

Może jednak się mylę a Ty masz rację. Wyjaśnij mi więc proszę jak bankructwo islandzkich banków i miliardowe straty osób i instytucji z całej Europy które im zaufały są dla Ciebie pozytywnym przykładem.

Zaproponuj też jak Twoim zdaniem winno wyglądać wdrożenie "Twojego islandzkiego" scenariusza w Polsce.

Jestem bardzo ciekaw Twojej odpowiedzi.

1 0
ID:48512

LALA20

@ peso

" Cóż można żądać od wołu, prócz mięsa i rosołu ".

3 0
ID:48515

peso

No to cobyście sobie nie myśleli Bóg wie co, w styczniu 1982 brytole zaliczyli Włocławek do typowych obszarów wiejskich ze słabą aktywnością solidarności przed stanem wojennym

http://vlep.pl/3s2vg6.jpg

2 0
ID:48523

?????

@peso: Ogólnie się zgadza tylko uzupełnij ten wywód o dane kto zasiadał w zarządach tych ,,islandzkich????? '' banków i dlaczego za niektórymi z ,,menagerów'' rozesłano listy gończe ,a, no dlaczego oni uciekali do ,,Israela'' ? No i opisz wynik referendum które odbyło się zgodnie z wolą narodu a wyniki nie zostały ZMIELONE tak jak na zielonej wyspie .I wtedy obraz będzie pełen .

0 1
ID:48533

peso

@~?????:

.
A nie zastanawia Cię fakt, że jak za islandzkimi bankierami wysłano listy gończe to oni już dawno byli zagranicą
Coś mało skuteczna ta islandzka sprawiedliwość.
Takiego modelu na życzysz, aby przestępcy wyjeżdząli ze swoimi majątkami bezpiecznie z Polski i dopiero wtedy rozsyłano za nimi listy gończe.
Nie no gratuluję Ci bardzo wyrozumiałego podejścia do przestępców.

P.S. - o referendum pisałem wcześniej

1 0
ID:48580

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA