Sędzia Igor Tuleya dostał zakaz publicznego wypowiadania...

Sędzia Igor Tuleya dostał zakaz publicznego wypowiadania się na temat wyroku ws. dr. Mirosława G. Tuleya osobiście poinformował o tym TVP Info. Dodał, że został wezwany do swojego przełożonego.

36 komentarzy

&&&&&

Sędzia zachował się jak dzieciak. To spowoduje, że ten cały wyrok jest gówno warty gdyż sędzia ewidentnie był stronniczy. Podkreślam, jestem anarchistą i nienawidzę wszelkich partii i koterii....

7 11
ID:48819

cichyobserwator

Gdybym był sędzią i czytał takie zeznania świadków też bym się w...ł , chyba sędzia tez człowiek .
Świadek L.K., 82 l.: "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"
,,Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "

Świadek Iwona Sz. Agent CBA wszedł z nią do toalety
,,Funkcjonariusz, mężczyzna, w trakcie przesłuchania wszedł z nią nawet do toalety, stał pod drzwiami. Słyszała, jak funkcjonariusz krzyczy na kogoś, kto chciał odwołać zeznania. Straszyli ją, że pójdzie siedzieć. Przesłuchujący ją agenci mieli przy sobie wyeksponowaną broń. W CBA była przesłuchiwana od 10 do 15, później została przewieziona do prokuratury, tam identyczne przesłuchanie i identyczne pytania. Nie pozwolono jej zadzwonić do rodziny i powiedzieć, co się dzieje i gdzie jest."
I więcej takich zeznań ; świadków - nie oskarżonych :
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13155829,_Skojarzenia_z_przesluchaniami_w_czasach_stalinowskich__.html#MT

W/g was to było normalne ? Wszystko bylo Ok bo nie bili i nie polewali wodą ?
Wyrok sie nie podoba bo sędziego trochę poniosło ? Ja mu się nie dziwię.

4 6
ID:48823

Krystyna

No i co ? to jest demokracja? To ma byc kraj cywilizowany? Te metody przypominaja najciemniejsze plamy historii. No coz w naszym kraju sa ludzie, ktorzy torturowali na zlecenie CIA z przyzwoleniem naszych rzadow. Uczymy dumnie demokracji bombardujac ludnosc w innych krajach pod batuta amerykanska...

8 4
ID:48826

&&&&&&

@~cichyobserwator: Problem polega na tym, że Tuleya to napewno człowiek natomiast Przewodniczący będący Sędzią orzeka w imieniu RP i nie jest człowiekiem tylko sprawyje władzę sądowniczą wedle ustalonych reguł. Wg mnie te zasady i reguły zostały przekroczone.

4 6
ID:48827

Koalicja Moherowa

@~cichyobserwator: a to sędzia dał plamę ,jak ubolewał że przesłuchiwano w nocy a co sąd i policja zrobiła?Przypomnijmy sobie wydarzenie sprzed dwóch miesięcy "Kobieta została zatrzymana, bo nie zapłaciła 2,3 tys. zł grzywny. Jej małą córeczkę i syna policja wyrwała ze snu i zawiozła do pogotowia opiekuńczego. Policjanci tłumaczą, że działali na polecenie sądu i nie popełnili błędu." Jednak teraz głównym wydarzeniem będzie obrót sytuacji iż materiały dodowode były fałszowane z powodu jednego momentu z aresztowania, jednak mysląc logicznie jakie znaczenie ma moment aresztowania w materiale dowodowym - żadne
POnoc Tusk obiecał że się tym zajmie i co cicho o tym i ty nie odniosłeś się do tego
Ponoć u ciebie tyle empatii ?Takie głupoty jak opowiadał sędzia że wprowadził standardy europejskie ,że lekarzom ręce kazał myc ,przepraszam że pytam a co nie myli?

3 7
ID:48830

Moher

@~cichyobserwator: Ty się sędziemu nie dziwisz ,a ja ubolewam
Masz weź tych pokrzywdzonych w opiekę ze Twój markowy sklep w którym kupujesz spodnie R..........d.-http://forum.gazeta.pl/forum/w,279,81336012,104263364,Wzorcownia_Wloclawek_Reserved_OBOZ_PRACY_.html

4 6
ID:48831

Oczytany

To Ziober odgrywa się za swojego tatusia? Toć ubolewał że tatusiowi kołki wsadzali tam, gdzie opróżnia się w latrynie. Oj chciałby,,,chciałby.

3 3
ID:48832

Sędzia Dredd

Ludzie nie cytujcie TVN-u tam już od dawna prawdy nie usłyszycie. Przypominam jak ściemniali w TVN, że "podchodzili 5 razy do lądowania" o pijanym generale w kokpicie" itp. kłamstwa, które po prostu wyssali z palca! Miejmy nadzieję, że nie długo będzie inna TV w Polsce.
Teraz znaleźli Sędziego, który musiał skazać przestępcę i zarazem go broni! Pytam to, dlaczego go skazał? Skoro taki niewinny był brał łapówy od biednych pacjentów i gaziki zostawiał arogant w ludziach!

5 6
ID:48833

cichyobserwator

@~Koalicja Moherowa: Twierdzisz ,że moment aresztowania nie był ważny ? To dlaczego Ziobro z Kamińskim pokazali - jak się okazało - wyreżyserowany z różnych kawałków i róznych dni filmik do którego teraz nikt nie chce się przyznać ? Nie mówimy w tym momencie o winie tylko o metodach . Gdyby ciebie ktoś o coś oskarżył chciałbyś najpierw filmik w tv o tym obejrzeć a dopiero potem się bronić- nawet będąc winnym ?
Co do lekarzy i standardów ; zdziwiłbyś się okrutnie co potrafią wyczyniać bo to tez ludzie są a dyplom lekarza nie gwarantuje jednocześnie nieskazitelności . I uwierz mi bo akurat w tym temacie troche widziałem, widuje i wiem .Temat morze.
Błędem jest łączenie wyroku i winy z dyskusją o metodach Ziobrystów. Doktor G uznany za winnego - fakt , co nie wyklucza oceny postępowania ludzi z CBA dla których głównym zadaniem przy każdym zatrzymaniu było nakręcenie filmu dla panów Ziobry i Kaminskiego.

5 7
ID:48835

cichyobserwator

@~Sędzia Dredd: Masz rację ! te prawdziwe kanały TV pisały o sztucznej mgle , o rozpyleniu Helu, o bombie elektromagnetycznej itp. pomysłach . W jakich to mediach mówili - przypomnisz moze ?

Co do sędziego ; nie bronił - tylko wypowiedział się na temat metod do których posuwali sie superagenci. Właśnie dla takich jak ty kręcili te filmiki . Pieniądze w filmie ( te tak ładnie poukładane ) były matki doktora , alkohole zbiera akurat jego żona a ręce w kajdankach wyreżyserowane pózniej a reżysera tego nie mozna teraz znalężć - pewnie do Cann wyjechał. I dlaczego - obrońco faktów - piszesz w liczbie mnogiej ,, gaziki zostawiał " jak sprawa się jeszcze toczy i dotyczy jednego gazika ? Na agenta za tamtych rządów byś się nadawał - to pewne.

4 6
ID:48837

cichyobserwator

@~&&&&&&: A funkcjonariusz CBA, Policji i tp. nie ma ustalonych zasad i reguł ? Moze je łamać w imię politycznych zamówień ? Dekalog ma takie wspaniałe zasady to przekonaj wszystkich żeby w/g nich żyli .To takie wzniosłe i proste - próbuj.

5 10
ID:48841

Sędzia Dredd

@~cichyobserwator: Chcesz w to brnąć?:) Te same media dla takich jak ty robią za twoje pieniądze filmiki o zielonej wyspie, która za moment okaże się bezludną jak ostatni uciekający do Anglii zgasi światełko:)

4 4
ID:48842

?????

@~cichyobserwator: A ty jakie masz reguły -cichyagencie PO ? Egzekutywa i wytyczne ?

3 6
ID:48843

peso

Moim zdaniem sędzia użył zbyt mocnego sformułowania. Niestety teraz wszyscy się skupiają na tym, co powiedział sędzia a nie na meritum sprawy.
Nawiązując do tego, co piszą tu niektórzy. Niewątpliwie sposób, w jaki postąpiono przy aresztowaniu samotnej matki za długi był zdecydowanie naganny. Dobrze, że nagłośniono ten przypadek i może dzięki temu będzie mniej takich przypadków w przyszłości. Bo niestety będą, zawsze znajdzie się ktoś nadgorliwy.
Natomiast nawet najwięksi wrogowie PO nie twierdzą, że kobietę aresztowano na polecenie ministra sprawiedliwości. Było to raczej przypadek lokalny.
Natomiast jest zasadnicza różnica pomiędzy tym przypadkiem a działaniem służb, do którego odniósł się sędzia. Tam służby działały niejako na zlecenie najwyższych władz i na zamówienie polityczne. Powstała nowa służba i potrzebny był medialny sukces.
Tu jest dla mnie pies pogrzebany. To na zamówienie polityczne zdecydowano o aresztowaniu Blidy a wystarczyło wezwać ją na przesłuchanie do prokuratury. To polityczne przesłanki stały za zakupem willi przez CBA, aby znaleźć haki na Kwaśniewskiego. A haki na Leppera próbowano znaleźć tak dla zasady czy też pod potrzeby polityczne?
Jest zasadnicza różnica jak gdzieś wydarzą się lokalnie naganne przypadki a tym jak władza wykorzystuje służby do uprawiania polityki. To jest dla mnie sedno problemu.
Oczywiście każdy ma prawo do swojej percepcji rzeczywistości.

4 1
ID:48846

?????

@peso: co ty za banialuki piszesz -przecież tu widać jak na dłoni że POszedł rozkaz do ,,niezależnych'' mediów by zatuszować właśnie meritum tej sprawy-przekręty lekarza-udowodnione !!! .Tak jak z ,,zakochana posłanką '' -,,niezależne media '' nie pisały o milionowych łapówach ,,działaczy'' PO za działki na Helu tylko o bezczelności tych co to odkryli ....stary komunistyczny chwyt pt ,,łapać złodzieja ''-krzyczy złodziej ...

2 5
ID:48852

cichyobserwator

@~?????: Po co pytasz jak nie jesteś w stanie nauczyć się pisać poprawnie kilku wyrazów a co dopiero zrozumieć ? Zacznij od małych kroczków ; imię , nazwisko , data urodzenia - sprawdz w dowodzie czy się zgadza a potem przejdziemy do trudniejszych rzeczy.

5 5
ID:48854

peso

@~?????:

A gdzie Ty się doczytałeś, że kwestionuję fakt skazania lekarza za łapówkę?

Zaś przykłady na które się powołałem nie dotyczyły PO, jak byś nie wiedział to:
a) Blida - SLD,
b) Kwaśniewski - SLD,
c) Lepper - Samoobrona (koalicjant PIS-u),
d) a wątpie aby doktor G był z PO

Możesz miec swoje zdanie w tej kwestii ale nie musisz od razu zarzucać mi pisania banialuk. Tym bardziej, że ograniczyłem się tylko i wyłącznie do powszechnie znanych faktów.
A może tamte fakty wyssałem sobie z palca ?????

3 2
ID:48858

enea

Jak wyjdzie na jaw ta afera w ENEMIE TO DOPIERI BĘDĄ JAJA. bONDARYK DOBRZE ŻE ODSZEDŁ.

2 1
ID:48868

ozon

to ,że na forach dyskusja trwa to zrozumiałe ale to co robią politycy to już Himalaje cynizmu i gwałcenie podstawowych reguł demokracji. Tak czy siak chylę czoła przed sędzim i ufam ,że kraj znormalnieje - mimo wszystko choć ani Ziobrze ani Kurskiemu to nie w smak.

2 2
ID:48911

?????

@~ozon: znormalnieje..... pod warunkiem że wyjedziesz do Szwecji z cichym agentem ...

3 3
ID:48923

Koalicja Moherowa

@~?????: Wyjedzie ozon z cichym i zostaną przedstawicielami szwedzkiej firmy odzieżowej H&M

4 3
ID:48927

ozon

Mam dla Was "moherki" radę a właściwie to rada mijej żony - jak odświeżyć skołtuniony, sfilcowany moher. Otóż trzeba wydusić w mące kartoflanej bardzo dokładnie ze wszystkich stron, potem strzepnąć, zawinąć w lekko wilgotną lnianą (koniecznie!!) ściereczkę i włożyć na 48 godzin do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć ,wytrzepać i moher jak nowy- puszysty, elegancki. Wygląd gwarantowany, ekologiczny (jak to u Szwedów) efektywny i efektowny - a więc do dzieła!!!!!

3 3
ID:48936

?????

@~ozon: ciągle popierdywania i smętne kawałki -wytrzep sobie ......rozum bo już mole się w nim zalęgły i dziurawy jest jak polskie drogi ,,naprawiane'' przez Donalda i Nowaka - partyjnych specjalistów od .....okradania podatników .

1 1
ID:48941

?????

@~Moher: Jak mozesz ,,wiejskiemu światowcowi'' takie rzeczy imputować?Jak by to Szwedzi przeczytali to by dopiero było ...

2 1
ID:48951

ozon

Młócisz to samo ziarno "Moherku" jak byś cepami obracał., ale niestety tylko plewy zostają.Grasz wyświechtanymi kartami ale na to nie ma sposobu nawet moja żona ,która preferuje ekologię bo tu trzeba by zastosować ostrą chemię.

1 2
ID:48953

cichyobserwator

@~Moher: Juz nie pierwszy raz piszesz ,, efekt uprawiania onany " .Wyjaśnij mi co masz na myśli uzywając tej formy i po jakiemu to jest ?
Bo jezeli chodzi ci postać biblijną Onana to jak można ,, uprawiać " postać biblijną ?
Jezeli chodzi ci o praktykę seksualną polegającą na samodzielnym zaspokajaniu popędu seksualnego to < onanizm > więc skąd to twoje ,, uprawianie onany " a nie po prostu onanizmu ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Onan
A po trzecie ; o jaką chorobę ci chodzi pisząc : ,, fatalne skutki będą tej paskudnej choroby " ? Bo jeżeli znów chodzi ci o onanizm to od kiedy to jest choroba ?
Masz tu adresik do poczytania , warto , bo dowiesz się w końcu ze jesteś zdrowy i normalny a nie jak do tej pory myślałeś .
http://www.sadistic.pl/fakty-i-statystyki-dotyczace-masturbacji-vt76777.htm

2 4
ID:48962

?????

Moherku widzisz jak prawda w oczy zaozonowanych cichychobserwatorów kole ....oni cierpią na prawdowstręt POdobnie jak ich idol który od kilku lat słowa prawdy do wyborców nie POwiedział ...wodolejstwo od autostrad PO stadiony ,a ostatnio w ramach ,,na złodzieju czapka gore'' będą uzupełniać to co nakradli mandatami od kierowców . To tez stary chwyt PO kolegach z Magdalenki ...widzocznie z naszych okradzionych funduszy emerytalnych jeszcze im mało na uzupełnienie prywatnych kont w Szwajcarii .

2 2
ID:48963

Moher

@~cichyobserwator: Masz adresik poczytaj sobie bo ty i~ ozon wszystkich umoralniacie ,tylko zacznijcie od siebie.-http://adonai.pl/czystosc/?id=9
Czytaj ze zrozumieniem.

3 1
ID:48968

LALA20

@ Moher

Keine sprehen, rue, und noch mall rue.

1 3
ID:48971

ozon

Coś tak niedawno huknęło w mieście aż echo do mnie poniosło! Uzyskałem pod 997 info ,że to nic strasznego tylko "pytajnikowi" wątroba ze złości huknęła aż żółć "Mohery" zalała.....

2 2
ID:48979

cichyobserwator

@~Moher: W którym to miejscu umoralniam ? Może w tym jak piszę ,że onanizm jest znany ludzkości od zarania dziejów ? Popęd płciowy to przecież pomysł Pana Boga i dotyczy zarówno kobiet jak i mężczyzn więc nie wiem dlaczego wkleiłeś linka dotyczącego tylko kobiet . Kiedyś Kościół straszył ,że onanizm jest szkodliwy dla zdrowia ale juz dawno medycyna dowiodła ,że to nie prawda i że jest wręcz przeciwnie . Jeżeli jesteś praktykującym katolikiem i masz z tym problem to wystarczy częsciej do spowiedzi chodzić a nie rezygnować z przyjemności . Przeczytałem ( ze zrozumieniem ) tekst o czystości i spróbuje zastosować pare tych rad choć jako mężczyznie łatwo nie będzie.

0 6
ID:48984

Moher

@~cichyobserwator: Wśród innych najczęściej spotykanych przyczyn uprawiania samogwałtu należy wyróżnić stres, od którego ucieczką jest masturbacja, dająca chociaż przez chwilę wyzwolenie od kłopotów, konfliktów, napięć i niepokojów. W tym kontekście staje się ona jak odruch sięgania po papierosa czy alkohol. Niejednokrotnie prowadzi to do błędnego koła: masturbacja poczucie winy niepokój i lęk rozładowanie przez następny akt samogwałtu. Przyczyną masturbacji mogą być także zaburzenia neurotyczne, których przyczyną jest obsesja i lęk. W innym przypadku autoerotyzm może być próbą wyrwania się ze smutnej dla człowieka rzeczywistości, z którą nie może on sobie poradzić.

0 2
ID:48991

Koalicja Moherowa

@~LALA20: Nadal czekamy z niecierpliwością na pismo od ciebie, dotyczące wyjących głośników na kościele.Czyżby~ LALA20 się wycofał ,tak jak sędzia Tuleja?

3 1
ID:48993

cichyobserwator

@~Moher: Tyle psychologii do zwykłych ludzkich zachowań ? W świecie zwierząt masturbacja to tez normalka ale nie wiedziałem ,że zwierzaki mają ,, zaburzenia neurotyczne, których przyczyną jest obsesja i lęk." i że daje im to ,,wyzwolenie od kłopotów, konfliktów, napięć i niepokojów. " Czy do tych wszystkich zmartwień tylko człowiek ma prawo ?
A może ktoś jest w wojsku na misji, moze pracuje na platformie wiertniczej ,pływa na rybakach po 6 m-cy, może żona nie może a przyjaciółka akurat w delegacji , a może po prostu dba o prostatę a o zdrowie trzeba dbać . Uważasz , że wszyscy nie dają sobie rady z rzeczywistością ? Może wręcz przeciwnie , dają sobie świetnie radę i nie zamartwiają się na umór .Martwić powinni się ci , którzy robią to sobie zamiast normalnego życia erotycznego a reszta po prostu jest zaradna w przejściowych trudach życia i psychoanalizy nie potrzebuje. Ale jak ktoś lubi poczucie winy i umartwianie to powodzenia.

1 4
ID:49032

LALA20

@ Koalicja Moherowa

Zniewieściały kmiotku, napisz do mnie po łacinie, gdyż nie mogę cię zrozumieć.

0 1
ID:49038

Koalicja Moherowa

@~LALA20: vestri 'a vafer homo

1 0
ID:49064

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA