Teraz mogliśmy zobaczyć TVKuj... jak blado wypada Pan Radny...

Teraz mogliśmy zobaczyć TVKuj... jak blado wypada Pan Radny Chmielewski z kontr rozmówcą, akurat Radnym Pawlakiem. W TV WC tylko Chmielewski, Bieńkowski, Borowiak "walą" w zarząd Włocławka bo tam bezrefleksyjnie nie mają kontr rozmówców. A dlaczego nie mają, bo TV WC>>. to stronnicza telewizja, anty Pałucka...!

16 komentarzy

Radio_Moskwa

No faktycznie a mógł po Pawlaku pojechać że szok. Najlepsze było jak Pawlak argumentował, że do tej pory siedzieli tam sobie byli wspaniali chłopcy z PZPR i nagle wstawili tam Chmielewskiego a oni przecież byli niepartyjni po PZPR już nie istnieje a Chmielewski jest Partyjny. Pawlak utyskiwał nad losem Byłych PZPR-owców, że mieli poczekalnie do emerytury a Chmielewski ich zwalnia!!! No Po prostu szok. Jaki ten Pawlak oczytany i bystry jak prawdziwy były niepartyjny chłopak z PZPR!!! W sumie szkoda że Chmielewski nie zrobił z Pawlaka czerwonej marmelady :)

8 5
ID:49090

Nikoś

Chmielewski nie zrobił z Pawlaka marmolady, bo nie miał argumentów, a nawet gdyby je miał to jest mało bystry, żeby przed widzami zabłysnąć intelektem (trzeba mieć błyskotliwy intelekt, żeby nim błysnąć). I naprawdę liczyłem na wyrównaną dyskusję, ale Pawlak po prostu był 10 razy lepszy (skuteczniejszy i przygotowany), miał argumenty przytłaczające, był rozsądny i błyskotliwy, stary wyżeracz!

2 5
ID:49091

amityr

@~Radio_Moskwa:
Bo on jest taki jak ty "bystrzacha" do podpowiadania innym.
Chmielowi polecam:http://www.bystrzacha.net/jesli-zatrzymany-pojazd-jest-stabilny/

4 1
ID:49092

Radio_Moskwa

@~Nikoś: Jedynym argumentem, który właściwie wałkował Pawlak przez cały czas trwania programu było to, że do tej pory siedziały sobie stare pierniki po PZPR w tym "Wordzie" i było im ciepło i fajnie do emerytury to dali jakiegoś młodego no i z PiS-u a to już przecież "przestępstwo" i im taki przeszkadza. No niestety stare czerwonawe pierniki zwalniają i będą zwalniać, bo doprowadziliście miasto do wiochy! A na wiosze nie trzeba tylu do sztucznego utrzymania!

4 1
ID:49099

Nikoś

Chyba oglądaliśmy dwa różne nagrania, Chmielewski nawet nie zaprzeczył, że dzięki m.in. Pawlakowi dyrektorkiem został! O działce z PKSu też Pawlak musiał dyrektorkowi podpowiedzieć, nie mówiąc o wytknięciu z-cy dyrektorka, kolegi radnego z koalicji "antyrozwojowej"Rady Miasta z PO - Ste...ka, elektryka z zawodu jak się nie mylę, itd. A o doświadczeniu Chmielewskiego przed objęciem dyrektorowania? Radny Chmielewski prowadził własną działalność-Agencję Reklamową i tak mu dobrze szło, że zamienił to na posadkę WORD, po tym jak w województwie powstała koalicja PO-PiS! Po prostu super!!!

4 1
ID:49108

baba jaga

@~Nikoś: Ja zadam ci inne pytanie Ale związane z twoim.Mianowicie jakie kwalifikacje miał obecny prezydent Włocławka do objęcia stanowiska dyrektora w szpitalu?

4 0
ID:49109

?????

Takim mamy ,,fachowców '' - ,,łoni nie muszom sie na niczym znać ...łoni tylko muszom dla siebie zarzundzać i ...kase podatników brać'' ......szli sobie ulicą i zaproponowano im dyrektorskie stołki ....jaka ulicą szli ? A co na to strzyżona owczarnia ? Nadal Beeeeei nadal Meeeee?

2 1
ID:49115

Radio_Moskwa

@~?????: Nadchodzą czasy, że owce najpierw zawarczą a potem zaczną gryźć.

1 0
ID:49118

Nikoś

Nie znam Pana Pałuckiego, ale chwalił się, że zarządzał już nie jedną instytucją, przypominam sobie, że jako wice - prezydent kilkanaście lat temu musiał zarządzać setkami ludzi i podejmować bardzo poważne decyzje, więc Chmielewski przy Pałuckim jak już porównujemy wygląda blado z zarządzaniem jednoosobową (sobą samym) firmy reklamowej!

1 0
ID:49132

lady

Nie wiem czy zauważyliście wyjątkowy spokój u pana Chmielwskiego i wyjątkowe rozjuszenie u pana pawlaka. Śmiem sądzić że brak zbliżeń na czerwoną twarz rozgoryczonego ex pracownika word podyktowana była dbałością o jego odpowiednią prezentację w tej jakby nie patrzeć opłacanej z mpec telewizji. Chmielewski ma klasę, której brakowało kont rozmówcy.

4 1
ID:49138

?????

Na zachodzie jest normą że samorzadowymi lub miejskimi instytucjami (zakładami) o profilu technicznym (wodociagi ,ciepłownie , gazownie , parki wodne itp ) kierują ludzie z wykształceniem technicznym .A tymczasem we Włocławku ......sami oceńcie - historycy , w-f-isci , fotografowie instruktorzy nauki jazdy ......czy to normalne ? A tymczasem inzynierowie szukają pracy ......za granicą .....

3 0
ID:49143

amityr

@~lady:
A tak w ogóle to się dobrze czujesz? Znam różnych ludzi z klasą a nawet po zawodówce.

0 0
ID:49152

lady

amityr a co ma piernik do wiatraka? co ma wykształcenie do klasy? Nie wiem jakie mają wykształcenie ci politycy, oceniam po programie,który widziałam. Stwierdzam jedno. Pawlak pluje nienawiścią do Chmielewskiego, ale czy to nie jest tak że nienawidzimy ludzi za to że sami chcielibyśmy być tacy jak oni ;)? Pozdrawiam

3 0
ID:49157

?????

@~lady: O jakiej ,,klasie '' piszesz ....? Ani jeden ani drugi nie ma kwalifikacji do zajmowanych stołków , choć ze względu na doświadczenie praktyczne prędzej widzę Pawlaka w WORD-ie niż w MPEC a Chmielewskiego ???.....może ktoś ma prorozycje ? Na zachodzie patrzą na praktykę i umiejętności człowieka a nie na ,,letygimancje'' i plecy -tylko Polakom takie ściemy się wciska że ,,dorównujemy unii '' -tylko nie mówi się ktorej unii i w czym dorównujemy .

0 1
ID:49162

sportowiec

Wczoraj w Polsacie oglądałem program, w którym brała udział p. Kępa Beata. Jej "występ" jakoś tak dziwnie skojarzył mi się z popisami p. Pawlaka Stanisława. Oboje miast argumentów zaprezentowali nieprzerywalny słowotok z personalnymi akcentami. Jaki stąd wniosek? Prostactwo jest niezależne od miejsca urodzenia, wykształcenia, stanowiska. Posłem, ministrem prezydentem, prezesem się bywa.

1 0
ID:49172

?????

@~sportowiec: Spotkałem się niedawno z wypowiedzią studenta na ten temat -,, im się wydaje że kogoś i coś sobą reprezentują a tymczasem oni reprezentują własną du....e , a ja na du...y nie głosowałem '' ...

1 0
ID:49185

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA