Propaganda POlitykierska sobie .....a szara prawdziwa...

Propaganda POlitykierska sobie .....a szara prawdziwa rzeczywistość ..analogicznie do sukcesów polskich ,,piłkarzy-trampkarzy'' -sobie -http://biznes.onet.pl/gus-produkcja-przemyslowa-spadla-o-106-proc-rr,18490,5398067,1,news-detal - POdobno poszukiwany jest wyborca który ostanio widział zielona wyspę z tuskiewiczem na palmie ...Może ktoś widział ? Na znalazcę czeka nagroda - POdatek od ,,widzenia '' .

24 komentarze

cichyobserwator

Musze pomóc geniuszowi bo o paru drobiazgach zapomniał !

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/co-siodmy-niemiec-ubogi-to-skandal,295284.html
,,18 grudnia 2012, 17:42
Co siódmy Niemiec ubogi. "To skandal"
Foto: Onnola / Flickr CC by SA Liczni Niemcy żyją w statystycznej biedzie
Niemal co czwarty mieszkaniec Niemiec pracuje w sektorze niskich płac, gdzie pensja wynosi od 7 do 9,5 euro za godzinę. Natomiast 7,6 miliona pobiera świadczenia socjalne zapewniające minimum egzystencji - alarmują eksperci niemieckiej Narodowej Konferencji ds. Ubóstwa (Nak) w swoim najnowszym raporcie. "

Co ten nasz rząd wyrabia . Jutro ciąg dalszy zeby pytajnik zdążył załapać !

4 4
ID:49303

cichyobserwator

Ciąg dalszy działania Polskiego Rządu ; tym razem we Włoszech :

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/kryzys-cofnal-wlochy-o-30-lat,279077.html
"Kryzys cofnął Włochy o 30 lat"
,, Dziennik "La Repubblica" wylicza w środę: Włosi wydają na ubranie tyle, ile w latach 80. minionego wieku, na jedzenie tyle, ile 15 lat temu, kupują tyle samochodów, co w 1979 roku, a rynek nieruchomości zapomniał już całkowicie o euforii poprzedniej dekady.
Analitycy ze stowarzyszenia kupców podkreślają, że w ciągu ostatnich czterech lat doszło do wyraźnego zubożenia społeczeństwa, gdyż przeciętna rodzina z powodu kryzysu ma dochód mniejszy o 5 tys. euro rocznie"

Dobrze ,że brat Pytajnika tam pojechał bo bez jego 25 Euro/ h dochód włocha spadł by o połowę. Ciekawe co by było gdyby Włosi mieli też kryzys a nie tylko działania naszego rządu?

Pytajnik jeszcze wczorajszego tekstu nie ogarnął ale obiecałem ciąg dalszy .
Jutro kontynuacja .

4 4
ID:49314

?????

@~cichyobserwator: Widzisz cichyagencie PO tylko Włosi te zjawiska które usiłujesz tu przepchnąć jako propagandę PO nazywają ,, mana Bruksela'' i zawiązują stowarzyszenia obywatelskie których głównym celem jest ...POWRÓT DO LIRA jako narodowej włoskiej waluty . A po odzyskaniu suwerennosci walutowej będą szukać tych co wpakowali ich w Euro ...to tyle . A teraz pochwal się co tam dostałeś nowego od biura politycznego PO , co ci kazali POwtarzać ?

0 6
ID:49334

cichyobserwator

@~?????: Włosi tak wrócą do Lira jak my wrócimy do denara albo dukata.Do tej pory myślałem ,że ,, Dziennik "La Repubblica" to Włosi wydają ale jeżeli ty twierdzisz inaczej więc musi tak być .
Dzisiaj zajrzymy co nasz rząd namieszał we Francji :
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/protesty;w;paryzu;przeciw;bezrobociu;starcia;z;policja,149,0,1174421.html
,,Bezrobocie we Francji jest obecnie na poziomie najwyższym od 1999 roku - przekroczyło 3 miliony. Jeden z dwóch największych związków zawodowych CGT zwołuje pierwsze ogólnokrajowe protesty od maja, gdy władzę objął nowy prezydent, Francois Hollande. Związki oskarżają prezydenta socjalistę, że wbrew obietnicom nie zmienił polityki gospodarczej kraju."

http://www.twojaeuropa.pl/3688/kryzys-we-francji-bieda-i-protesty-glodowe
,,Premier Jaen-Marc Ayrault i prezydent Francois Hollande mówią, że to będzie najtrudniejszy budżet od 30 lat. Zapowiedziane są cięcia budżetowe i podwyżki podatków. A co na to Francuzi? Protestują. Rząd zapewnił, że podwyżki mają potrwać tylko przez dwa lata. Przede wszystkim będzie to dotyczyło podatku VAT, który wzrośnie z 19,6 do 20%. A co za tym idzie-droższe produkty i usługi."

Dzięki Bogu i Pytajnikowi to wszystko ,, fikcja " - wszedzie jest pięknie i wspaniale , nie ma kryzysu, a tylko u nas jest kiepsko . A dlaczego ? Bo nasz specjalista od wiedzy wszelakiej tak twierdzi i nikt mu nie wmówi ,że ,, białe jest białe a czarne jest czarne ".

2 2
ID:49343

cichyobserwator

@~?????: Zapomniałem zapytać a męczy mnie to jak czegoś nie rozumiem . A kto mi lepiej wytłumaczy jak nie ty ?
Napisałeś : Włosi te zjawiska propagandy nazywają ,, mana Bruksela " i męczy mnie słowo ,,mana " bo choć mój włoski jest powiedzmy bardzo podstawowy to i w słowniku go nie znalazłem . Mano to po włosku i hiszpańsku - ręka, i może o to ci chodziło ale napisałeś ,, po swojemu " bo i po naszemu tez tak potrafisz. Oświeć mnie jezeli się mylę .Mógłbyś pisać prawidłowo bo tego co myślisz oprócz ciebie nikt nie odgadnie . Przyłóż sie , może się w końcu uda , bo jak tak dalej będzie to już mi cascano le braccia.

2 2
ID:49345

?????

@~cichyobserwator: Z zasady i doświadczenia nie wierzę cichymagenom PO tym bardziej ,że czekam nadal na ,,cuda na które POdobno zasługujemy'' ,a tymczasem ''......http://biznes.onet.pl/gus-produkcja-przemyslowa-spadla-o-106-proc-rr,18490,5398067,1,news-detal -i zamiast nich mamy wyższe POdatki i niezgodny z fizjologią człowieka wiek emerytalny ( chyba że można haratać w gałe do 67 roku życia) no i 250Ero miesięcznie najniższy zarobek Polaka -żebraka Europy -a głupi i ślepy ten który tego nie widzi .

0 4
ID:49347

cichyobserwator

@~?????: Ten , który nie widzi co się dzieje wokół siebie to ,,głupi i ślepy " nie jest ? Świat wokoło ma kłopoty a wy jak katarynka tych trzech małp - ślepi , głusi i niemi na wszystko co nie pasuje do wizji nawiedzonego malkontenta.

,,Tylko 5 państw członkowskich wykazuje wzrastający przebieg produkcji. Najwyraźniej pokazują się spadki w Zjednoczonym Królestwie (-2,5 procenta), Polsce (-2,0 procenta), Estonii (-1,7 procenta) i we Włoszech (-1,4 procenta). Wzrastające wyniki wykazują Litwa (+18,6 procenta), Słowenia (+2,9 procenta) oraz Irlandia (+2,7 procenta).
http://www.european-circle.pl/rynek-gospodarka/finanse-gielda/datum/2012/08/27/spadek-produkcji-przemyslowej.html

Nawet w Wielkiej Brytanii ,gdzie jak w kółko powtarzasz tylu naszych rodaków tyra na Angoli, mają wiekszy spadek niż my .Niemcy tez zeszły rok miały cieniutki :
http://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/zle;wiesci;z;niemiec;produkcja;spada,35,0,1192227.html

Wszyscy wokół walczą z kryzysem tylko ,, głupi i ślepy " a przede wszystkim bezrozumny tego nie dostrzega bo zaślepia go własna nieudolność życia w tych trudnych czasach. Ale na szczęście nie wszyscy to takie ofiary losu.

2 2
ID:49357

Moher

Towarzysze, jak widać, jesteśmy o krok od świetlanej przyszłości, ale potrzeba nam więcej centralizacji dla lepszej koordynacji, więcej regulacji dla jeszcze bardziej optymalnego wykorzystania zasobów i więcej urzędników, bo skoro przemysł źle sobie radzi, to twórzmy miejsca pracy w biurokracji. Aha, no i najważniejsze - podnieśmy podatki, bo widać firmy nieefektywnie wykorzystują to, co im jeszcze zostaje. Cała władza w ręce rad! Niech żyje Związek Socjalistycznych Republik Europejskich!

zobacz w

1 2
ID:49359

?????

@~cichyobserwator: Czy pamietasz jakie to niebiańskie dobrodziejstwa miała wnieść do tego kraju i nie tylko unijna roztropność i mądrość ,jaki dobrobyt ? A to wszystko coraz bardziej staje sie podobne do ZSRR i RWPG bis -eurokołchoz na który Anglia nie może patrzeć , a reszta zapędzonych do eurokołchozu kombinuje jakby się z niego wymknąć najmniejszym kosztem .Nieudacznicy - politykierzy mogą zwalać winę na mafie z brukseli której najlepiej wychodzi prostowanie bananów i ogórków i napełnianie własnych kont w Szwajcarii .Mydłem POlitycznym tego nie zasłonisz chćbyś mydlił od rana do wieczora .

0 4
ID:49369

zbuntowany_kaloryfer

Ale jaja! Moher w swojej ograniczoności nawet własnego, krótkiego tekstu nie potrafi napisać;) Bezmyślnie ukradł komentarz innego internauty, ps. "Bolo", zamieszczony pod tym artykułem ponad 2 mies. temu:
http://forsal.pl/artykuly/661639,produkcja_przemyslowa_spadla_w_polsce_strefie_euro_i_calej_ue.html

5 1
ID:49372

cichyobserwator

@~?????: Twierdzisz ,że jest coraz gorzej ? To pewnie dlatego ,że :

- dróg nie przybyło ( a jezdzisz gdzieś chociaż ?)
- samochodów nie przybyło tylko parkowac nie ma gdzie ( ale nie nowe - tragedia)
- anten satelitarnych też nie przybyło ( te co widać to atrapy )
- internet ( coraz mniej użytkowników i coraz wolniejszy - tragedia )
-telewizory w domach -same lcd i plasmy ( a bo kiskopowy to ciężko kupić teraz )
-w marketach kolejki przy kasach ( tam biedni po jałmużnę stoją )
-w promieniu 100 m od bloku mam 5 sklepików spożywczych ( tragedia ,kiedyś było 6 )
- kart SIM na komórki aktywowanych więcej niż mamy mieszkańców ( pewnie ludzie z biedy dzwonią sami do siebie )
-itd
Jestem już tak załamany ,że jest tak zle więc ze zgryzoty idę spać . Ale może przed snem walnę sobie piwko, obejrzę jakiś filmik w 3D albo finał turnieju Masters w snookera bo mi mi się nagrywa od 21-j. Coraz gorzej, coraz gorzej . Jak żyć ?

3 3
ID:49378

sportowiec

@????? A co powiesz o tych, którzy w sile wieku (45 -50 lat) kładą lachę na robotę i wyciągają kosmate łapsko po emerytury?

0 0
ID:49384

?????

@~cichyobserwator:W ferworze politycznego zachwytu nad zdobyczami i cudami ... zapomniałeś o najważniejszych rzeczach : nie chodzisz w drewniakach , nie pierzesz na blasze falistej , nie zapalasz lampy naftowej , nie mieszkasz pod strzechą,nie nosisz wody wiadrem ze studni ....jeśli to jest twoja miara sukcesu unijnej Polski w XXI wieku to przypomnij sobie taki film ,,Konopielka '' i porównaj zdobycze unijne do tamtych .Gwarantuję że twoje POlityczne ,,ego '' będzie jak wieża Eifla ..... pod którą stoją Polacy bezrobotni , bez opieki zdrowotnej ....i z głodowymi emeryturami , a miesieczny zarobek nie wystarcza im na kupno 1 M2 mieszkania w bloku ....jeśli dla ciebie to sukces unijnej zdałużonej Polski w XXI wieku to jesteś już nie do uratowania ......tak jak partyjni ,,sekrytorze '' którzy dla odmiany za puste sklepy obwiniali ,,zachłannych na dobra doczesne '' Polaków .Ale jeśli taka iluzja ci służy to żyj w niej ale nie ogłupiaj innych .

0 3
ID:49385

?????

@~sportowiec: Zgadzam sie z tobą ...ale chyba państwo które określa się ustami(gębami- to właściwe określenie ) politykierów jako ,,państwo prawa '' powinno zadbać o konstytucyjne prawa TYCH uczciwie płacących podatki , składki emerytalne i zdrowotne.A nie przed kamerami , wyborami gęby pełne frzesów o dorównywaniu do unii ......a poza kamerami ...okradanie podatników i przelewanie ich pieniędzy na swoje konta w Szwajcarii ....i mydlenie oczu ,,kryzysem'' który w Polsce(wyzyskiwanej i marnotrawionej ) trwa już chyba ,,programowo'' od II wojny światowej .....

0 4
ID:49387

cichyobserwator

@~?????: To ,że jesteś bardzo stary i zramolały to juz pokazałeś nie raz. Ale pamiętać takie czasy ? Matuzalem z ciebie . Objawy starości to potwierdzają - pamiętasz rzeczy sprzed 100 i 50 lat ( egzekutywy, zebrania POP ) ale co było wczoraj to same znaki zapytania. Czy ty aby nie żyjesz w zamknięciu i stąd ta frustracja ?

2 2
ID:49392

ozon

Choroba na jaką cierpi nasz forumowicz "pytajnik" to syndrom "radiomaryjny" czy coś w tym rodzaju. Acha proszę nie "wymiksować" mojego wpisu bo odnoszę wrażenie ,że ilekroć napisze się coś związanego z Ojcem Dyrektorem tyle razy wpis się nie ukazuje. Ufam,że to w "ferworze pracy" nie zamierzony trik Szanowna Redakcjo- a "zażalenie" dot mojego wczorajszego wpisu.. którego brak.Pozdrawiam Ozon.

2 0
ID:49400

?????

@~ozon: Bo jakbyś pisał coś mądrego ...wartego przeczytania ...to może by ktoś chciał czytać , ale twoje popierdywania ukladają się w jeden ,,antytoruńsko-proplatformerski '' nudny bo poddańczy i nieprawdziwy refren ,wiec ............i spoko . Już kiedyś cię prosiłem -napisz cos niezależnego ,swojego, mądrego ...i co - tylko dziura ozonowa ....

0 3
ID:49408

?????

@~cichyobserwator: wystarczy POpatrzeć na kabaretowe POsiedzenia rządu -jeszcze brakuje tylko by zaczęto stosować tak znane ,,wam'' .....zwroty -jak ,,wicie tow Tuskiewicz , ,,sluchejcie towarzyszko Muszasta '' itp....,,rozumicie'' tow. cichy co ja mam na myśli a ,,wy''trenujecie na swoich partyjniackich nasiadówkach ...

0 3
ID:49410

ozon

Wolność Tomku w swoim domku- "pytajniku"Dla Ciebie wszystko co inni piszą byle w Twoim guście - to "mądrości".Oderwij się od radia bo toczka w toczkę powtarzasz to co tam nadają- no chyba ,że jesteś na etacie- jeśli tak to odprowadzasz podatki jak na uczciwego obywatela przystało? Koniecznie bo takich Romaszewskich to na pęczki teraz będzie to raz a dwa rozgłośnia Twa ulubiona dotacji potrzebuje no i te żródła termalne- ozory będą sobie wyparzać - jedyna korzyść!

2 1
ID:49416

cichyobserwator

@~?????: Myślisz , ze jak twoje wpisy bedą coraz głupsze i rozchwiane emocjonalnie to wzbudzisz we mnie litość ? Nic z tego !

2 2
ID:49421

~ sp

Lubię pytajnika i podziwiam ludzi z determinacją ,uczciwe sposoby życia wg zasad wiary i konstytucji minęły,Owsiak mówi róbta co chceta,bajki typu"wolność Tomku w swoim domku" to samo.

0 0
ID:49435

?????

@~cichyobserwator: skoro je czytasz to ......może dlatego że dostosowuję je do twojego POziomu .Może inczej nie zrozumiałbyś zaślepiony partyjną propagandą zielonowysPOwą , że są jeszcze w Polsce normalni niezależnie myślący ludzie i ,,bezpartyjne'' problemy .,,Folwarczna'' propaganda jest zabójcza dla jednostek słabych ,podatnych na propagande POlityczną -Orwelowska opowieść POkazuje to w sPOsób bardzo dobitny .Ale ty , tak jak napisałem wcześniej już jesteś nie do odzyskania w drodze konwersacji z zastosowaniem prawdziwych argumentów .Tylko że dla takich omamionych propagandą przebudzenie bywa przykre ...ale to twój problem cichyagencie ...PO-,,Piszczyk''.

0 2
ID:49453

cichyobserwator

@~?????: Tak, tak ; cały świat wokoło to propaganda . Za to ty to jeden wielki argument . Ktoś kiedyś zrobił ankietę którą wypełnili ,, normalni niezależnie myślący ludzie " i okazało się ,że ten zakład w Tworkach jest nie potrzebny bo na pytanie ,, czy jesteś normalny ? " wszyscy odpowiedzieli : TAK.

1 2
ID:49465

~ sp

Wymiękam, 62 rocznica Auschwitz

0 0
ID:49722

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA