Bezmyslne wycinanie drzew, likwidowanie rezerwatow przyrody,...

Bezmyslne wycinanie drzew, likwidowanie rezerwatow przyrody, betonowanie powierzchni rolniczych powoduje, ze zwierzyna nie ma gdzie podziac sie i przenosi sie nawet do miast. Watahy zwierząt chodzą po Toruniu. Maszerują poboczami, odwiedzają podwórka i place zabaw. Mieszkańcy się boją. Tylko od czego sa wladze mista ? Wylacznie od zdzierania oplat i podatkow ? Kobieta widziała stado ok. 30 dzików przy przystanku, z którego odbiera wracające ze szkoły dziecko. Zadzwoniła na policję, po straż miejską, do leśników. Odpowiedziano, że "to dzikie zwierzęta, że w pobliżu jest las, to jest naturalne i nic się nie da zrobić". Brawo sluzby, ktore utrzymujemy z naszych podatkow !

9 komentarzy

Mk

@Krystyna, to bardzo możliwe, że zwierzęta leśne odwiedzją Toruń, przecież właśnie w okolicach tego miasta wysięcio bardzo szeroki pas lasu pod budowę autostrady. Ale zwirzęta z lasu podchodzą do skupisk ludzich, ponieważ wyczuły pożywienie np. w śmietniajach.W wielu maiastach Polski czy świata tak jest. W Kanadzie czy Rosji zdarzają się Niedźwiedzie, łosie. To człowiek wtargnął i zajął las i dlatego tak się dzieje. Inercja służb leśnych lub innych bywa oszałamiająca w takich wypadkach.

3 0
ID:49538

peso

No cóż @Krystyna, biorąc pod uwagę, że Ty podatki płacisz (o ile) we Francji a nie w Toruniu to faktycznie, masz prawo mieć pretensję do władz Torunia.

2 0
ID:49542

george best

I znów uderzyła niemozliwa Krystyna az zadzwoniłem do znajomych z Torunia i zapytałem o tę zwierzynę .Potwierdzili że watachy zwierzat chodza tylko i wyłącznie w głowie Krysi.Uwazaj lepiej na watachy czarnoskórych których jak wiemy we Francji nie brakuje aby nie szukali nor dla swych węzy.

0 1
ID:49546

Krystyna

Jestescie z PO czy z PIS u ? Milusinscy

0 0
ID:49558

peso

@~Krystyna:

My som z Aninalsów

0 0
ID:49570

zbuntowany_kaloryfer

Wiele naszych forumowych pań wielokrotnie poruszała temat "umierających z głodu ludzi w Polsce". No i jest rozwiązanie - wystarczy jeździć do Torunia i polować na pyszną dziczyznę;))

0 0
ID:49581

zbuntowany_kaloryfer

A tak na serio: w naszym mieście kłusownicy są aktywni w lasach otaczających j. Czarne. Szczególnie między jeziorem a torami. Już kilkakrotnie zniszczyłem tam wnyki. Raz niestety za późno, bo znalazłem zapętloną malutką sarenkę; Martwą i w stanie rozkładu. Zresztą pisałem o tym kilka lat temu.

3 0
ID:49582

peso

@zbuntowany_kaloryfer:

Dziki są też w lesie w okolicy Michelina, sam widziałem je kilka razy, z tym, że na widok człowieka zawsze uciekały.

Sarny to niemal codzienność, szczególnie wiosną i latem często pasą się na łąkach całkiem blisko domów.

0 0
ID:49587

george best

@~Krystyna: jestem z kujaw a mianowicie urodzony tam i z żadnymi tam politykami się nie wiążę.Choć przyznaje że Palikot i Korwin dali by wspólne radę zaprowadzic porządek w Polsce.

0 0
ID:49619

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA