W Polsce kredyty hipoteczne wśród najdroższych w Unii...

W Polsce kredyty hipoteczne wśród najdroższych w Unii Europejskiej.Najtańsze kredyty hipoteczne sa w Finlandii. Nasz kraj to jak rebublika bananowa o dzikim prawie, rzadzaca przez cynicznych dorobkiewiczow bez zadnych skrupulow.

12 komentarzy

~ sp

Q~Oliwia,wszystko prawda,ale ....prawda,jeden taki chce mnie wybatożyć ,cynizm prawo Syjonistów.

3 2
ID:49566

?????

Nieprawda ,nieprawda ,nieprawda ....równamy do unii zarobkami (POlitykierów) , oprocentowaniem kredytów (w Ambergoldzie rodzinnym) , POlityką prorodzinną (ujemny przyrost naturalny ) i eksportem mlodego pokolenia dla dobra bratnich krajów unijnych (3 miliony polaków na saksach ) jeszcze 100 lat i będziemy na POziomie Finladii ..więc o co Wam chodzi ? ,, Nasz Rzund relizuje długofalowum politykie sPOłecznóm ''w ,,sojuszu'' z Anglią ...tym razem ......trzeba to zrozumieć i osczędzać ,zaciskać pasa ...

2 1
ID:49572

NEGOCJATOR...

najlepsze jest to że w 2005 r w grudniu brałem kredyt 60 tyś na mieszkanie ... na dzień dzisiejszy wiszę bankowi prawie 70 tyś zł .... tak wygląda polityka banków ! bo frank skoczył i okazuje się że przez 7 lat nie spłaciłem nic ! a wręcz mój dług rośnie pomimo że spłacam regularnie .... tak się nabija klientów w butelkę , tak państwo chroni i dba o obywatela !

3 1
ID:49575

?????

@~NEGOCJATOR...: POwinieneś być bardziej wyrozumiały ...,,jestesmy krajem dorównujacym'' ...,,na dorobku'' ..... ,, czy od razu po wojnie byście chcieli mieć tak jak inne kraje '' , ,,minimum socjane '' , ,, 250 Euro to zarobek Polaka na aktualnym POziomie rozwoju Polski '' , ,, nie wszyscy muszą mieć mieszkania albo domki na Mazurach na własność'' , ,,np w Unii lepiej wynajać niz kupić ''...pamiętaj ,,osczędnością i pracą ludzie się bogacą ''....a może 1% na zaPOmogę dla wskazanej partii ....? Jeszcze cię na to stać ....

0 1
ID:49576

peso

@~NEGOCJATOR...:

W sytuacji takiej jak Ty są praktycznie wszyscy którzy braki kredyty we franku. Notabene ja też.

Czy Twoim zdaniem kurs złotego do franka uległ takiej zmianie w wyniku polityki banków lub polityki rządu ?

W swoim czasie kredyt nominowany we frankach był najpopularniejszym kredytem hipotecznym.
Czemu ? Bo miał najniższe oprocentowanie (i zresztą nadal ma)?
Czemu ? Bo frank od wielu lat jest postrzegany na świecie jako bardzo stabilna, pewna waluta.

Każdy kto w swoim czasie decydował się na kredyt we frankach musiał liczyć się z ryzykiem kursowym. Alternatywą zawsze był kredyt w złotówkach.

Wielu finansistów publicznie radziło i radzi: "pożyczaj w takiej walucie w jakiej zarabiasz a nie narazisz się na ryzyko kursowe"

@~NEGOCJATOR...: Czy Tobie ktoś przystawił pistolet do głowy i powiedział, musisz wziąć kredyt we frankach i nie wolno Ci pożyczać w złotówkach ?
Zapewen nie, pewnie wykalkulowałeś sobie, że będzię Ci to wychodziło taniej.
Ja tak zrobiłem.

I mnie do wzięcia kredytu we frankach nikt nie zmuszał. To była moja decyzja i dziś nie obwiniam za nią banków czy kogoś innego. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje decyzje. Ja biorę a Ty?

1 0
ID:49578

?????

@peso: Czyżby prestało ci się podobać dorabianie ,,wolnorynkowych'' starozakonnych ,,bankierów'' ? Chyba nie masz nic przeciwko ,,wolnorynkowemu'' manipulowaniu oprocentowaniem lokat , ,,wolnorynkowej spekulacji'' papierami wartościowymi , nieruchomosciami ? A ile masz kart kredytowych w portfelu ? Z pewnościa przynajmniej 10 za mało by ,,wolnorynkowi uczciwi'' gracze mogli cię całkowicie kontrolować .... i planować swoje dochody ...

0 1
ID:49585

zbuntowany_kaloryfer

A wiesz @sp - nie bardzo pamiętam z jakiego powodu chciałem Cię wybatożyć. O ile chciałem (byłbyś uprzejmy przypomnieć?). Poza tym strasznie szkoda, że prawo nie przewiduje takiej kary jak konkretne wybatożenie. Coś mi się zdaje, że często byłaby to bardziej skuteczna kara niż grzywna albo "zawiasy";)
@peso: wybrałeś i musisz z tym żyć. Osobiście lubię hazard i zakłady, ale na kredyt hipoteczny bym się nie zdecydował. Dom musi być mój i w 100% mój. Muszę czuć grunt pod nogami. Pewny grunt.

2 1
ID:49586

peso

@~?????:

To nie jest kwestia tego co mi się podoba czy nie, ale świadomego podejmowania decyzji.

Jako osoba dorosła sam decyduję gdzie chce mieć konto, czy zaciągnę kredyt i gdzie, ile mam mieć kart kredytowych w portfelu. Czy biorę samochód na kredyt cz też będę jeździł autobusem itp. itd.

Za to jak już podejmę jakieś decyzje to biorę za nie odpowiedzialność bo to JA zdecydowałem i nikt mnie do niczego nie zmuszał.

Mogę sobie np. pluć w brodę, że w 2008 nie przewalutowałem kredytu na złotówki ale to też była tylko i wyłącznie moja decyzja bo opcję taką miałem. To do kogo mam mieć pretensje ?

@zbuntowany_kaloryfer:

I faktycznie żyję ze świadomością, że mam taki kredyt, ale nie żałuję. Nie traktuję tez tego w kategorii hazardu, w życiu zawsze musimy podejmować pewne decyzje nigdy nie mając 100% pewności jakie będą ich konsekwencje.
Mój ojciec zwykł mawiać: "żebym wiedział, że się przewrócę to bym sobie usiadł"

Zaś, żeby było jasne Twoja filozofia nie zaciągania kredytu hipotecznego bardzo zdrowa i oszczędzająca stresu.

Pozdrawiam
:)

1 0
ID:49597

zbuntowany_kaloryfer

@peso: oglądałeś już Iron Sky? Jeżeli nie to oglądnij - sympatyczna komedia sf.

0 0
ID:49628

?????

@peso: no proszę -świadomy kredytobiorca ...i tak POwinno być .,,Świadomy'' wybór najlepszej lokaty Podstawą ,,POlskiego'' systemu bankowego . A czy w ramach tej ,,świadomości'' zechcesz wesprzeć POtrzebujących wsparcia biednych koalicjantów ? To tylko 1% a koalicja na Wielkanoc będzie miała POnownie radość(tym razem PO cichu) ...no więc jak ? Skoro POpierasz to .....

0 0
ID:49634

peso

@zbuntowany_kaloryfer:

OK, jak będę miał możliowść to obejrzę, generalnie lubuę SF.

@~?????

Coś Ty się tak uczepił tego 1% ?
Od kilku lat wspomniany 1% przeznaczam na wsparcie dzieci moich znajomych które ze względów zdrowotnych wymagaja specjalnego traktowania.

To też jest przykład świadomego decydowania.

0 0
ID:49656

~ sp

@ zbuntowany- kaloryfer, dopadła cię skleroza choroba nieuleczalna.Pozdrawiam

0 0
ID:49667

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA