Ile dajecie księdzu po kolędzie ? Bo ja się zastanawiam...

Ile dajecie księdzu po kolędzie ? Bo ja się zastanawiam czy nierobowi kopa nie zasadzić !

13 komentarzy

świnka Pepa

Z takim podejściem do sprawy, zastanawia mnie, po "kiego wała" wpuszczasz księdza do domu. Nie uznaję ich stylu/sposobu bycia, rezygnuję ze spotkania. Chyba oczywiste.

12 0
ID:49688

?????

Tyle samo co posłowi Biedroniowi i POtrzebujacym z PO ,,biednym '' milionerom 1% np. Sikorskim ....

7 2
ID:49690

george best

Weź sobie odpuśc jakis księży itp czym szybciej tym lepiej.Jedni musza się natyrać aby zarobic jakiś grosz a Ci tylko żebraja i na gotowca.Podobno żebranie w Polsce jest zabronione .Daj mu kopa albo spóśc psa.

9 5
ID:49693

amityr

Wiecie co ? Ja im współczuję.Żebranie nie jest dla nikogo przyjemnością.Oni przecież mają prykaz z góry.

4 5
ID:49694

?????

@~george best: nie buntuj się im nie placiłeś a sami sobie wzięli...- http://vod.pl/10-najbogatszych-politykow,111999,w.html... bo na to zasłużyli ....

4 3
ID:49700

iza

Jak się chce lekkiego chleba , to na księdza , ale że ludzie nie są już BARANAMI i zaczynają myśleć to jest im trudniej !

5 4
ID:49701

wera

nikt nie musi wpuszczać księdza jeśli masz takie podejście to po prostu nie przyjmuj kolędy, Pamiętaj żeby też nie prosić ich o katolicki pogrzeb, spowiedź, nie puszczaj swojego dziecka do komunii, nie chrzcij swoich potomków itd. Przecież nie chcesz należeć do wspólnoty chrześcijańskiej to bądź konsekwętny.

7 3
ID:49704

~ sp

Księża muszą chodzić po kolędzie, bo to wynika z tradycji chrześcijańskiej,dobrobyt mają zapewniony przez konkordat i lekcje w szkołach,pełne zabezpieczenie społeczne i emerytura i słuszna postawa ciała,pasibrzuchy bez obowiązków-rodzina.Przepraszam jak kogoś obraziłam.

4 4
ID:49709

zbuntowany_kaloryfer

@wera: u nas tradycyjnie 20 zł. Od lat.

3 1
ID:49718

katolik

Jeżeli Bóg istnieje to po śmierci przyjmie mnie takim jakim jestem , u żadnego obłudnika przepustki nie zamierzam kupować . Raczej myślę z poręki panów w czarnych sukienkach nieprzestrzegających przykazań które głoszą i z wiary zrobili firmę dochodową , trafił bym do piekła .

2 4
ID:49721

zbuntowany_kaloryfer

Jeżeli istnieje Niebo to musi też istnieć piekło. Wyobraźmy sobie piekło jako stan, pewną formę bytu. Nie możesz ze sobą skończyć, a wszystko, czego żałujesz, czego się wstydzisz, czym się brzydzisz urasta w nieskończoność. To dopiero byłoby przesrane.

1 0
ID:49730

bronek

Ja księdzu daje 30 sekund,potem spuszczam psy...

4 3
ID:49734

zbuntowany_kaloryfer

Ksiądz 20, Owsiak 20. Mają po równo i sprawiedliwość jest.

2 2
ID:49737

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA