Służbowo byłem na Ukrainie i tam zastała mnie informacja...

Służbowo byłem na Ukrainie i tam zastała mnie informacja o śmierci Prymasa Glempa. Wrażenia to na mnie nie zrobiło bo nie czuję więzi z tym "klanem" ale ponieważ Polak kojarzy się z katolicyzmem więc zapytali mnie bracia Ukraińcy, czy my Polacy to na pewno katolicy bo mają wątpliwości widząc te "pogańskie" zachowania jak całowanie trumny, głaskanie jej no i słowa Polaków ,którzy mówią ,że oddają w ten sposób hołd!Zapytano mnie czy dla Polaków Bóg i kapłani to jedno i to samo bo im się to w głowach nie mieści.Byłem zażenowany...

23 komentarze

?????

Bo oni chcą pewnie to porownać do całowania trumny w ....,,maus.....oleum'' Lenina -a ty jak zwykle dałeś się wpuścić w maliny ....widzisz jaki tan ,,pogański '' naród jest sprytny ...takiego ozona zrobili w ......

6 7
ID:49708

ozon

Ty jednak jesteś narzędzie do młócki i to z czasów Piasta Kołodzieja ' pytajnik"

4 5
ID:49723

wyborca

Ci bracia o których tak piszesz , wynoszą na pomniki morderców, właśnie naszych rodaków .
Może wrażenia na tobie zrobi przeczytanie historii o Stepanie Banderze ????

6 2
ID:49726

?????

@~ozon: Jak ktoś wypisuje ciagle same pierdoły to trzeba go trochę ...przemłócic ....może znormalnieje ...?

5 5
ID:49728

zbuntowany_kaloryfer

@ozon: potrafi być jeszcze lepiej. Moja małżowina pochodzi z okolic tuż przy naszej wschodniej granicy. Gdy byliśmy tam na pogrzebie nie pocałowałem osoby zmarłej (którą "poznałem" podczas tejże ceremonii). No i obraza jest. Że niby zmarłych nie szanuję. Świry jak kartki przysyłają na święta wszelakie to życzenia zaadresowane są do żony i córek. O mnie ani słowa. To cholerne dzikusy, poganie.

5 4
ID:49731

Johan

~ozon mój kolega mieszkający w Warszawie słyszał takie wypowiedzi Ukrainek.
Mój pan powtarzał mi: jakbyś była sprytna, to nie musiałabyś tak ciężko zasuwać - opowiada młoda Ukrainka, od lat pracująca w Polsce na czarno jako pomoc domowa. Zaciskała zęby i udawała, że nie słyszy aluzji. Niektóre dostają oferty pakietowe od Polaków: będziesz sprzątać, gotować i spać ze mną. Mężczyźni najczęściej harują na budowach śpiąc w garażach i szopach. Nierzadko po miesiącu lub dwóch słyszą spadajcie i nie dostają wypłaty. Mimo to przyjeżdżają ich setki tysięcy. Nie dlatego, że nie przeszkadza im praca za gorsze niż dla Polaków stawki, poniżające kwatery w garażach czy szopach. - Musimy utrzymać swoje rodziny - tłumaczą i często zapewniają: akurat mój pan, wcale nie jest taki zły.

4 0
ID:49732

Ja

@~?????: przyganiał kocioł garnkowi! Młóciłeś pod nickiem "antydziałkowiec" młócisz jako "?????" już d..pa boli od Twoich wklejanek i wypocin!

8 3
ID:49733

baca

@~?????: i ktoś taki pisze o normalności hahaha.

4 1
ID:49736

Moher

@~?????: Marsze z pochodniami i wyścig samochodowy zorganizowali w wielu ukraińskich miastach nacjonaliści z okazji 104. urodzin przywódcy jednej z frakcji Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN) Stepana Bandery.

1 1
ID:49740

ozon

"pytajnik" jak zwykle aluzji nie pojął a i inni jemu wtórujący także. Moja wina , moja wina moja bardzo wielka wina bowiem zapomniałem ,że do internetu WSZYSCY mają dostęp- tępe głowy też! Obiecuje pisać bardziej otwartym tekstem.

3 2
ID:49745

Koalicja Moherowa

~ozon Pojechałeś z misją na Ukrainę ? przecież ty nie jesteś śp Matką Teresą.

2 1
ID:49749

kret

Ukraina naród chyba słowiański.

2 0
ID:49759

ozon

Jakie myślenie takie pisanie. już kiedyś napisałem ,że mentalnie Polacy nie nadążają za resztą cywilizowanego i demokratycznego świata. Nie ma takiej nacji na której Polak "nie powiesi psów".Grzebanie w przeszłości to ulubione zajęcie większości Rodaków i tylko szkoda ,że tę przeszłość widzą jak Księżyc- tylko z jednej strony.Stosowanie odpowiedzialności zbiorowej i przerzucanie win na następne pokolenia jest ulubionym "sportem' Polaka Katolika , który swą wiarę pokazuje li tylko poprzez takie teatralne gesty jak choćby pogrzeb Glempa- to przekazali mi młodzi Ukraińcy ,którzy widzą tą śmieszność i hipokryzje."Mohery' zaspokoję waszą ciekawość - koncern ,którego jestem pracownikiem ma swoją siedzibę na Ukrainie i zatrudniamy młodych i zdolnych Ukraińców a ja jestem skromnym koordynatorem- znam języki to pomaga no i nie mam uprzedzeń o czym wiedzą moi pracodawcy bo znają mnie 32 lata.Można to nazwać misją - jak kto woli ani mnie to ziębi ani grzeje. A tak przy okazji moherek puszysty czy sfilcowany- zwoje tak sie wam przecież grzeją...

3 4
ID:49760

Moher

@~ozon: Piszesz o zwojach ,czy masz na myśli zwoje mózgowe ? piszesz o sfilcowanym lub puszystym moherku.To ja stwierdzam z przerażeniem ,że masz o dwa zwoje mózgu więcej od kury,bo jakbyś tyle zwoji miał co kura, to chodziłbyś po mieszkaniu i paskudził .

3 2
ID:49767

ozon

"Moher" pisze się "zwojów" jeśli już- oj oj mało literatury czytają "włóczki" oj mało!

0 4
ID:49773

Moher

@~ozon: Nic nie oślepia tak, jak nadmiar światła nic nie ogłupia tak, jak nadmiar wiedzy.

3 1
ID:49787

ozon

"Moherki" to wam nie grozi- spoko. Nawet "światłość wiekuista" nie jest w stanie was oślepić .Spoko kraj normalnieje i dba o "sprawnych inaczej" już i leki są czytelne- dacie radę.A tak na marginesie to nie ma co w kompleksy wpadać wystarczy zapamiętać i nauka niech nie pójdzie w las tylko w was. Lubię robić dobre uczynki ale też faktem jest ,że wdzięczności nie oczekuje.

1 2
ID:49796

kret

@ ozon z twoich wpisów wynika że mentalność Ukraińców przerosła mentalność Polaków

1 0
ID:49798

?????

@~ozon: a nie przyszło waszejozonowatości do ,,rozumu'' że najlepszym uczynkiem byłoby nie papugowac długonosego ....i nie pisać takich POlitycznych bzdur ? Tylko realnie oceniać otaczającą rzeczywistość w rządzonym przez POtajtańców-zakłamańców kraju ? Skoro już niektórzy co trzeźwiejsi platformersi zaczynają dostrzegać swoją dotychczasową głuPOtę to może i czas na ciebie ....? jeszcze czas .....

2 2
ID:49804

ozon

Zabawny jesteś "pytajnik"- już Cię "komplementowałem" nie raz. Twoim wzorcem jest Rydzyk .Pawłowicz i inni "narodowi socjaliści których ideologia jest mi obca dlatego głosować na nich nie będę . Jeśli uważasz ,że nazwa partii zmieni coś w kraju to jesteś naiwny i współczuje Ci bardzo. Jedni warci drugich i po co się oszukujesz?Scena polityczna jest zabetonowana i wszyscy miotają się od ściany do ściany... nie jest dobrze ale jest spokojniej .. a to jest też wartością choć fakt nakarmić się tym nie da..

1 1
ID:49820

kret

Dopóki politycy i ich ustawy będą decydowały o ważnych i najmniej ważnych decyzji podejmowanych przez zwykłych ludzi,to w tym kraju nic się nie zmieni.Gospodarka zwija się,bo absurdalne przepisy są domeną ludzi chcących szybko i za wszelką zbić fortunę na ludziach mniej zaradnych albo naiwnych i uczciwych.Wszędzie BETON,mówi się już głośno o upadku polityki związanej tyko i wyłącznie z finansjerą.Nie tylko u nas.

0 0
ID:49845

?????

@~ozon: no dobra , a jak tam z tym konkretnym 1 % na swoich ,,ideologicznie odmiennych '' Biedroni ...z POpiardywania nic nie wynika ,wynika z POmagania ....więc POmożesz POtrzebującym czy.......d...a w garażu ?

0 0
ID:49849

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA