Co to za syn ,co to za córka która wstydzi się przyznać...

Co to za syn ,co to za córka która wstydzi się przyznać do swoich rodziców nawet jeśli mają niejasną przeszłość i może są pochodzenia starozakonnrgo ?http://wiadomosci.onet.pl/kraj/lustracja-przodkow-wrogow-pis-doborowe-towarzystwo,1,5405447,wiadomosc.html...kim by nie byli ale to zawsze rodzice ...ale widać nie wszystkim to pasuje ...

7 komentarzy

Krystyna

Czy nie wystarczy tej przeszlosci ? Nalezy w koncu zajac sie tarezniejszoscia.

3 1
ID:49753

cichyobserwator

Czekamy na twoje drzewo genealogiczne. Chyba się ich nie wstydzisz ?

4 4
ID:49761

omo

Naród bez historii,bez historii w szkołach,ja czerpię z mądrości moich rodziców.

3 2
ID:49764

peso

@~?????:

Przeczytałem artykuł z linku ale nigdzie nie znalazłem tam informacji, że ktoś się wstydzi przyznać do swoich rodziców.
Wskaż mi proszę odpowiedni akapit.

Faktycznie Bronisław Wildstein ma żydowskie pochodzenie, ale mimo, że nie przepadam za tym facetem to nie widzę powodu aby czynić mu z tego zarzut.

Zauważyłem natomiast pewną odmienną prawidłowość, niektórzy politycy lubią powoływać się na swoich przodków: "mój dziadek był w AK".
Jak słyszę takie wypowiedzi mam wrażenie, że gość ma jakiś kompleks niższości i chce się tym dziadkiem dowartościować. Bo w końcu fakt, że czyjś dziadek miał chwalebną przeszłość nie oznacza automatycznie, że jego wnuk nie może być kanalią i złodziejem ( i odwrotnie).

Pozdrawiam

3 1
ID:49772

ozon

...i w tym jest rzeczy sedno!

1 1
ID:49795

?????

@peso: A moze czytałes nie ten artykuł , bo w tym właściwym jasno widać niezadowolenie dzieci którym przypomina się partyno-agenturalno- przeszłośc .I nie są to osoby nieznane z ,,niezależnych'' mediów ...wręcz przeciwnie - to ,,gwiazdki'' lansowane przez kolesiów ....,,tatusiów i mamusiów'' ...

0 1
ID:49829

peso

@~?????:

W artykule chyba najwięcej wypowiadał się Mrozowski który wręcz stwierdził, że cieszy się, że znalazł się w takim towarzystwie zlustrowanych pod kątem przodków.
To gdzie tu masz wypieranie się rodziców. Wskaż proszę konkretny akapit.

No i co Ci ten biedny Bronisław Wildstein zawinił, że się go tak czepiasz ?

1 0
ID:49837

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA