Wygląda na to, że u nas się pije...

Wygląda na to, że u nas się pije mało:)

http://infografika.wp.pl/title,Kto-pije-najwiecej,wid,15309994,wiadomosc.html

10 komentarzy

peso

Fajne zestawienie.
Zrobiłem sobie szybkie podliczenie i wyszło mi, że ciągnę średnią w górę.
:)

3 1
ID:50132

Krystyna

Nie wiem czy malo, ale nie ma uroczystosci zeby obylo sie bez alkoholu. Mlodziez pijana chodzi z piwem. W centrum miasta budki z piwem, jedyna rozywka dla mlodziezy po wsiach laweczki przy sklepach spozywczych gdzie panowie przed sklepem siedza i pija. Ale o to chodzi naszym wladzom ? Jak upije sie to i nie mysli.

2 2
ID:50135

zbuntowany_kaloryfer

Oj @radio. Chłopaki z mojej drużyny pili konkretnie. Jak smoki. Fakt. Ale gdyby pojawiło się realne zagrożenie, to błagałbyś, aby choć jeden z nich był tuż obok i bronił Twojej zasiedziałej d*** i wyciągnął Cię z tego szamba!
Ciekawe czy wtedy byś Im uwłaczał....

2 2
ID:50139

Radio_Moskwa

@zbuntowany_kaloryfer: Chyba nie zrozumieliście:) Wmawia się nam, że we Włocławku wielki alkoholizm panuje i że to przez pijaków miasto się źle ma! A tu, co? Widać, że prawie wszędzie chlają więcej i miasta są w lepszej kondycji:) Ludzie u nas nie piją, bo nie mają, za co:)

0 0
ID:50145

peso

@~Krystyna:

Skoro takie obrazki to norma we Francji skąd zdajesz nam relacje to Ci bardzo współczujemy.

0 0
ID:50146

amityr

Krystyna ma rację .Piwo to wróg stercza.Oczy by chciały, a tu krawat zwany inaczej zwisem męskim.Hahaha

1 0
ID:50150

zbuntowany_kaloryfer

@Radio: ilość pijących nie przekłada się na wizerunek danego miasta. Tak samo jak liczba (suma jednostek) obywateli nie świadczy o charakterze danego społeczeństwa. Wystarczyłoby wyeksmitować żulerkę i dresiarzy z 3go Maja i ulic prostopadłych i nagle okazałoby się, że śródmieście to przyjazna okolica. I sklepikarze by wrócili, i normalny "małolat" by się nie bał iść z dziewczyną wieczorem...
Ktoś powie, że mogę iść wieczorem bulwarami i ogólnie szwędać się po okolicy. Oczywiście, że tak! Tylko, że człowiek musi być cholernie czujny i przygotowany na atak, a nie o to chyba chodzi gdy idziesz z rodziną na spacer.

2 1
ID:50152

Radio_Moskwa

@zbuntowany_kaloryfer: Niestety, ale o ile pamiętam z medialnych doniesień to rozboje i napady są bardzo częste na osiedlach a i dresiarzy jest więcej! 10 Lat temu to faktycznie był strach na starym mieście, ale o dziwo ta niby dzicz wyjechała za granicę i teraz jak przyjeżdżają w odwiedziny do rodzin to dziwią się, że tu we Włocławku taki bajzel jest:)

1 0
ID:50167

Krystyna

@peso: Albo nie chcesz tego widziec, a moze nie wyjezdzasz poza miasto Wloclawek i nie musicie mi wspolczuwac (pisales w liczbie mnogiej)

0 0
ID:50177

peso

@~Krystyna:

Kochana, ja to doskonale widzę bo własnie skończyłem odsypiać zakrapianą imprezę karnawałową. Tylko ja to widze bezpośrednio a Ty z Francji.
To kto z nas ma lepszy widok ?

1 0
ID:50184

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA