Włocławek miasto nowych możliwości. WLOCLAWEK z liter...

Włocławek miasto nowych możliwości. WLOCLAWEK
z liter pozostało WOŁAW
zniknęłó Ł(nobiles)C (break dance)E (kujawianka)K (ketchup wloclawek)
pozostało W (drumet) O (koszykówka) Ł (żaglówki) A (tańce?) W (katedra)
Pomijam to, że ta nazwa jest nieczytelna dla mieszkańców, beznadziejna, ale stan dzisiejszy to WOŁAW, blisko było już OŁAW, ale drumet został przejęty i odratowany.
http://billbordowy.blox.pl/resource/banner_bilbord_wloclawek_02_2008.jpg

Parlamentarzyści Obywatelscy z pensjami, nic nie robią, bo nie muszą, pod tym względem akurat prezydenta miasta Włocławka jest zarobiony, nic nie robią, aby to miasto promować, nic kompletnie. Pan Poseł z PO wstyd i hańba, PiS partia ściemniaczy i obiecanek jak kosciol, dla glupich i biednych, bo glupi nie maja nigdy kasy.

4 komentarze

świnka Pepa

Za każdym razem, gdy widzę nasze władze dumnie pozujące na tle tego napisu, zastanawiam się jak im nie wstyd. Tak zwyczajnie po ludzku.

A "E" to nie Kujawianka, ale "Fajans" (nie wiem jak to tam się zowie czy zwało, bo zatrzymałam się na czasach, gdy Fabryka Porcelany działała. Ale to było dawno i nieprawda.)

2 0
ID:51272

Radio_Moskwa

Zapomniałeś dodać radnych i posłów czerwonoskórych, którzy są oczytani mądrzy i zawsze prą do przodu ku nowym wspaniałym wizją UE! Przypomnę tylko, że czerwonoskórzy żądzą tu w wieślawku od 50 lat! Jak chcą im zrobić konkurencję ze śmieciami to jest płacz wielki i szlochy! Jak za panowania Pana Milera wprowadzały się obce hipermarkety i niszczyły drobny handel mieszkańców to śmieli się czerwone fałszywce z miejskich sklepikarzy! A ja mam nadzieję, że już niedługo będziemy wybierać zagranicznych posłów i prezydentów miast! Bo Polski już nie ma została tylko nazwa!

4 3
ID:51276

amityr

@~Radio_Moskwa:
Niech w takim razie dalej wcielają się w życie słuszne idee soldarusze a ty pójdziesz na garnuszek.

1 1
ID:51285

amityr

@~Radio_Moskwa:
Niech w takim razie dalej wcielają się w życie słuszne idee soldarusze a ty pójdziesz na garnuszek.

1 1
ID:51286

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA