Polska to nie zielona wyspa to tonący okręt....

Polska to nie zielona wyspa to tonący okręt.
http://finanse.wp.pl/kat,104596,title,Polska-to-nie-zielona-wyspa-tylko-tonacy-okret,wid,15456564,wiadomosc.html

28 komentarzy

george best

DLA WAS WSZYSTKICH UCIEKAJCIE Z TEGOKRAJU I TAK PÓŹNIEJ BĘDZIECIE TAŃCZYĆ.

0 2
ID:51629

Zofia

Przeciez to takie oczywiste. Nie mozemy miec jakiejkolwiek produkcji likwidujac zaklady. Trzeba byc niedorozwinietym zeby chwalic prywatyzacje konczace sie zawsze likwidacja. A jeszcze paradoksem jest to, ze za rownanie zakladow ziemia biora ogromna kase. Ale ten chory system jest niestety systemem swiatowym narzuconym przez naszych przyjaciol zza oceanu.

5 4
ID:51634

Zyga

Ale za to dzieci premiera mają dobrze, - luksusowe mieszkania w stolicy
bardzo drogie samochody itp. - reszta społeczeństwa ma SZCZAW i dzikie
GRUSZKI. - brawo Donald.

5 2
ID:51636

cichyobserwator

To urywek z wklejonego przez Mohera tekstu :
,,Zdaniem Wójcika nie można zaprzeczyć, że w ciągu dwudziestu lat gospodarka Polski bardzo się rozwinęła, o czym świadczą choćby dane dotyczące PKB i PKB per capita. - Na tle Unii Europejskiej jesteśmy postrzegani jako kraj o najstabilniejszych fundamentach ekonomicznych. Pozostałe państwa zaczynają nawet uczyć się od nas, np. jak nadzorować sektor bankowy "

Skąd ten Wasz ,,obiektywizm " ? Jak czytacie książkę to tez tylko co trzecią stronę ?

7 9
ID:51637

Moher

@~cichyobserwator: Posłuchaj upierdliwy forumowiczu Przeczytałeś ? wypowiedz się na ten temat, a czy to jest urywek wklejony czy nie , to jest mały pikuś.Wiesz że dzisiaj jest ten temat na stronie internetowej, a jutro już go możne nie być Nie było cię widać tyle czasu,pierwszy komentarza i już ci nie pasuje,uważasz ,że błysnąłeś. Czy ty nie byłeś w przeszłości cenzorem? Na złośliwość dobrze jest się zakochać.

4 5
ID:51638

kret

Liczba pracujących w przemyśle w Polsce:
1990 - 4,62 mln, 2012 - 2,45 mln
Liczba pracujących w budownictwie:
1990 - 1,23 mln,2012 - 0,46 mln ........

5 0
ID:51642

cichyobserwator

@~Moher: Panie/ni Moher ! Ziółka polecam albo do Czech sie udać tam już od dziś Maryśka jako lek i też może pomóc . Jak juz sie uspokoisz to przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz o co mi chodziło. Dlaczego odebrałeś/aś to jako złośliwość do siebie pojęcia nie mam . Chodziło mi o to ( tłumaczę żeby było łatwiej ) że niektórzy wybierają z tekstów urywki , które im pasują a te ; dające bardziej obiektywny obraz ; pomijają bo nie pasują do ich subiektywnych osądów.Nie mam nic do wklejania konkretnych tekstów , twojego również, dopóki - dopóty ktoś nie popełnia plagiatu podając się za autora, dlatego sam często podaje zródło swoich przemyśleń .Zauważyłby to każdy , kto nie daje ponieść się emocjom a skupia się na faktach.
Podsumowując: więcej spokoju a mniej zacietrzewienia no i ta rada z zakochaniem też może pomóc.Na obiektywizm na tym forum malkontentów zbytnio nie liczę ale stwierdziłem , że warto próbować choć emocje większości wygrywają ze zdrowym rozsądkiem.

6 8
ID:51645

Koalicja Moherowa

@~cichyobserwator: Jesteś jeszcze na rauszu?,Posłuchaj przecież ~moher podał ci link cały tekst i to ty wybierasz sobie fragmenty artykułu i piejesz z zachwytu ,albo negujesz więc o co ci chodzi?rzucasz temat ziółek ,że w Czechach Maryśka już jest jako lek ,Powiemy tak:Są ludzie których uprzejmość jest gorsza od bezczelności ty należysz do nich, kiepski obserwatorze.

4 6
ID:51649

ozon

Oj oberwałeś od sfilcowanych włóczek" "cichy...."Cały czas jak widzisz trwa "praca u podstaw" ale efekty mikre- zupełnie jak rzucanie grochem o ścianę.Malkontentem być przede wszystkim i tego się jak widzimy trzymają....

5 5
ID:51651

cichyobserwator

@~Koalicja Moherowa: Chłopie ! Tłumaczę jeszcze raz !

W tekście , który wkleił Moher jest napisane ,że nie jest rewelacyjnie jak byśmy chcieli ale jest też o wiele lepiej niz było i cały czas idzie do przodu. Tobie podobni , zacietrzewieni malkontenci tego nie dostrzegacie i wybieracie z całych tekstów tylko urywki które wam pasują np. :,,Polska to nie zielona wyspa to tonący okręt. " co napisał sam Moher a w jego linku stoi jak byk ,, Na tle Unii Europejskiej jesteśmy postrzegani jako kraj o najstabilniejszych fundamentach ekonomicznych. Pozostałe państwa zaczynają nawet uczyć się od nas, np. jak nadzorować sektor bankowy " . W/g ciebie te stwierdzenia nawzajem się nie wykluczają ?
Czy wszystkie Mohery tak mają , że najpierw reagują atakiem na wszystko dookoła a dopiero potem myślą ? Na Wasz obiektywizm nie liczę ( wszak Nick zobowiązuje ) ale mały sarkazm nie jest chyba poza Waszymi mozliwościami intelektualnymi ?
Moze po prostu wystarczy przeczytać kilka razy choćby tekst w którym wytłumaczyłem Moherowi o co mi chodziło ( sadząc po + parę osób zrozumiało ) a wtedy Maryśka to sama przyjemność i tę waszą adrenalinę do entej potęgi może trochę wytłumi.

5 7
ID:51653

Moher

@~cichyobserwator:
Zwolnienia codziennie 2 tys osób idzie na bruk-Porażające dane! W lutym codziennie pracę traciło średnio aż 2050 Polaków! A nadchodzi kolejna fala zwolnień! Pracownicy budowlani, sprzedawcy, robotnicy zatrudnieni przy produkcji mebli, pracownicy firm telekomunikacyjnych, konsultanci w bankach wszyscy oni muszą niestety drżeć o swój los w najbliższych tygodniach.

Dziennie w województwie dolnośląskim traci pracę 185 osób, w kujawsko-pomorskim 130 osób, w Lublinie i okolicach 105. A to nie koniec 442 zakłady pracy zapowiedziały, że w najbliższym czasie zwolnią ponad 34 tysiące pracowników! Według oficjalnych danych bez pracy na koniec lutego było już 2 miliony 336 tysięcy 700 Polaków. To tak, jakby cała Warszawa poszła na bezrobocie wliczając dzieci i emerytów oraz uwzględniając faktyczną, szacowaną liczbę warszawiaków, a nie liczbę osób zameldowanych
cichyobserwator cytuję twoje słowa, to jest kraj o najstabilniejszych fundamentach ekonomicznych?
Jeśli jesteś cenzorem i czuwasz że ktoś popełnia plagiat wklejając link czy tekst to Popędź z tym do prokuratury ,ale nie wylewaj swoich wypocin.Więcej komentuj o przyszłej twojej emeryturze,bo ja stary moher mam to z głowy.Nie będę nigdy głosował na partię Rycha ,Mira i Zbycha.

4 4
ID:51671

Moher

@~cichyobserwator: Jaka to polska o stabilnych fundamentach? Czy jeszcze jest coś co nazywa sie polska? Nie widzę czegoś takiego .wielki przekręt z 89 roku pozostawili kraj w postaci rybiego szkieletu .....resztkami mięsa na ościach pożywiają się dogorywający Polacy, całość zjadła uwłaszczona żydokomuna I wywożą w walizkach pieniądze jej nacyjni pobratymcy na zachód....unia jewriejopejska -czyli wielki przekręt chylący się ku upadkowi.

4 4
ID:51675

cichyobserwator

@~Moher: Z kimś kto pisze :
,,Czy jeszcze jest coś co nazywa sie polska? " i łączy słowo ,,coś " z ,, polska " z małej litery nie ma sensu dyskutować . Załóż więc swój moherowy berecik i idz 10-to demonstrować swój ,, patriotyzm " . Tam będą mówić językiem , który na pewno zrozumiesz bo z prostego - wydawałoby się - tekstu nie potrafisz załapać nawet linijki.
Tekst : ,, kraj o najstabilniejszych fundamentach ekonomicznych " jest z twojego linku ,który sam wkleiłeś . To 8 - y akapit , 3- cia linijka twojego tekstu a nie mój .Widząc twój stan emocjonalny zacznij juz szukać beretu bo do 10 - go już mało czasu i głowa się jeszcze na coś przyda .

5 7
ID:51679

Moher

@~cichyobserwator: Ale jesteś momusem- wiesz co to znaczy?Może chłoptasiu zaciął się Caps Lock, ale ty robisz tego wielki temat.Jakbyś napisał wers lepiej to dla oka, bo ja linijką dostawałem w szkole podstawowej " łapy " filozofie POdwórkowy z POd trzepaka osiedlowego.A co do beretu to mi nie jest potrzebny,ale dobra rada nie zawada,lepszy beret moherowy, bo to Polski beret,niż czapeczka peruwiańska ,w której Słońce Peru wraz z swoją żoną paradował jak odbywał podróż swojego życia Weź wypij herbatkę z Melisy. Paracelsus nazywał to "eliksirem życia"wierzył ,że roślina ma moc całkowitego przywracania człowiekowi nadwątlonych sił witalnych.

3 3
ID:51694

ozon

Ocieplenie klimatu widoczne nie tylko patrząc za okno! PiSanina "moherów" żywym dowodem- topnieje powoli lód i śnieg a wraz z tym ubywa rozsądku i oleju w głowie PiSkającym..... spłyną do morza prędzej czy póżniej... na szczęście!

2 2
ID:51718

cichyobserwator

@~Moher: Nooo! Teraz prawdziwy moherowy język nareszcie. Nie ważne czy wers czy linijka tylko czy znalazłeś to co sam wkleiłeś . Pierwszy raz widzę takie spustoszenie wśród szarych komórek od bicia po łapach .
Dla tej jednej , jeszcze sprawnej cytat z Wikipedii :
,,Wers (fr. vers, z łac. versus wiersz) podstawowa jednostka wersyfikacyjna, niemal zawsze wyodrębniona jako pojedyncza LINIJKA tekstu. Wers można także zdefiniować jako odcinek mowy wierszowanej między dwiema pauzami wersyfikacyjnymi."
Aby na pewno tylko po łapach cię bili ? Jakbyś już w podstawówce beret nosił to szkody byłyby mniejsze.

3 5
ID:51721

LALA20

@ cichyobserwator

Widzę, że przechodzisz w sensie edukacyjnym mękę z drugim nawiedzonym.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam.

2 2
ID:51731

LALA20

@ Moher

Czym w Koranie są sury ?

0 4
ID:51733

Moher

@~LALA20: Sura divided into AJE (verses). The Quran consists of 114 sur. There are 90 sur mekkańskich and 24 of Surah Medyński.

3 3
ID:51738

Moher

@~ozon: Uważasz że tak spłyną jak ofensywa parlamentarna Słoneczka Peru ,gdzie nawet biuro mu urządzili ,aby miał patrzenie na ustawy i co ozon ,wiesz coś na ten temat?

4 1
ID:51742

Koalicja Moherowa

@~LALA20: Będziemy optowali ,aby. został męczennikiem,nie będziemy szczędzić sił aby został beatyfikowany.

4 2
ID:51743

LALA20

@ Moher

Nie wysilaj się. Znam te tematy od dawna.
Wobec mnie nie zabłysnąłeś. Przestań się wysilać.

P.S. Paciorek, siusiu i spać, biegusiem.

2 4
ID:51744

LALA20

@ Koalicja Moherowa

W " niebie " jest więcej świętych, niż na Niebie Ciał Niebieskich.
Co za cyrk.

P.S. M.in. Heweliusz, Kopernik, " pękają " ze śmiechu.

2 3
ID:51759

Koalicja Moherowa

@~LALA20: Dobrze byłoby ,żebyś na ten temat pogadał z rynną, byłoby większe echo.
Zapomniałeś wymienić patronów afer Mira Rycha Zbycha.

4 2
ID:51761

LALA20

@ Koalicja Moherowa

Ci aferzyści mnie nie interesują.
Natomiast Ty masz aferzystów - idoli.
Pokazują wszem i wobec swoje dłonie, czyli dziesięć palców, a kogoś, gdzieś
tam coś uwiera.

P.S. Przy Twoich aferzystach David Cooperfield i Dynamo to pikusie.

1 4
ID:51767

Moher

@~LALA20: i tym iluzjonistą się pasjonujesz?Jego najsłynniejsze sztuczki to spowodowanie zniknięcia Statuy Wolności, Boeinga, Orient Expresu, Tornado Ognia oraz przeniknięcie przez Wielki Mur Chiński.Taki czarodziej jak Donald Tusk , który obiecał zieloną wyspę,a została zielona trawa.

3 2
ID:51770

LALA20

@ Koalicja Moherowa

Jesteś cienki jak " Pol Silver ".
Nie wychylaj się za bardzo, bo wiesz, ten " jedenasty palec " Twojego idola.............

1 3
ID:51772

Koalicja Moherowa

@~LALA20: Nie jesteś, tylko jesteśmy ,my Koalicja Moherowa. Polecamy abyś terminował u ~cichego .Są przecieki ze źródeł dobrze poinformowanych, że cichy terminował u profesorów Miodka i Bralczyka.Ale jaki merytoryczny komentarz dałeś,jesteśmy pod wrażeniem.Powiedz i jak mamy Cię nie lubić Pozdrawiamy.

4 1
ID:51776

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA