Radio W – 1 kwietnia 1993 roku! Właśnie dzisiaj mija...

Radio W – 1 kwietnia 1993 roku! Właśnie dzisiaj mija 20 lat od pierwszej emisji programu. Wcześniej, jesienią 1992 roku, za namową Janusza Krakowskiego, znanego włocławskiego elektronika, grupa przedsiębiorców zawiązała spółkę. Do powołania grupy organizującej pierwszą komercyjną stację radiową we Włocławku, zobowiązany został Jerzy Świderski, człowiek silnie związany z lokalnym środowiskiem muzycznym. To on, już jako dyrektor, z dwoma oddanymi, młodymi ludźmi - Jarkiem i Rafałem, zbudowali i wyposażyli studio. Ja miałem przyjemność utworzyć pierwszy zespół redakcyjny Radia W i opracować ramówkę. I tak się zaczęło. Mam nadzieję, że 25-lecie okaże się lepszym czasem dla naszej radiowej rodziny, a także byłych słuchaczy, żeby godnie i uroczyście upamiętnić działalność stacji. "Radio W z Włocławka - 89,2 MHz. Zapraszamy! ” - Sławomir Kukiełczyński - były redaktor naczelny

3 komentarze

Małgorzata Mielczarska

Kochani to były cudowne lata i wspaniała załoga - Sławku tak :) byliśmy z pierwszej i najlepszej:) załogi:)

6 1
ID:51641

amityr

@Sławomir
Nie rób z Janusza "słynnego elektronika" ,bo mu robisz niedźwiedzią przysługę szanowny gamoniu.Hahaha

2 2
ID:51643

aniasz

Radio W miało swój niepowtarzalny klimat i klasę począwszy od bajek czytanych maluchom, po dobrą muzykę. Pamiętam rownież nieodżałowanego dyrektora Polaka.
A prawdziwy wstrząs przeżyłam słuchając audycji dotyczącej aborcji, to był chyba taki pierwszy odważny, aż szokujący głos na ten temat. Smutne, że takie Radio przestało istnieć:(

1 0
ID:51664

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA