,,Ludzie ludziom gotują ten...

,,Ludzie ludziom gotują ten los''-http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1681303,1,wzrasta-zachorowalnosc-i-umieralnosc-na-raka-pecherza,index.html - a gęby politykierow w telewizorni pełne frazesów i POkopanych teorii ....a sól drogowa , pestycydy , GMO , padlina inne trucizny w codziennie spożywanej żywności ,,ekologicznej ''dopuszczonej przez ,,państwowe organa kontroli'' + brak opieki zdrowotnej = ustawowa eutanazja Polaków .

16 komentarzy

Johan

Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? Nie kupujcie tanich wędlin mówi bezczelnie Marka Sawicki (54 l.), który sam zgarnia co miesiąc ok. 14,5 tysiąca złotych.

Kto jak kto, ale minister rolnictwa powinien wiedzieć, że Polacy nie kupują taniego jedzenia dlatego, że mają taki kaprys. Zarabiający 14,5 tys. złotych miesięcznie rządowy urzędnik pewnie nie zauważy różnicy w portfelu, gdy na kanapkę kupi szynkę parmeńską zamiast np. sopocką. Ale Polak, który zarabia 1,6 tys. złotych albo dostaje tysiąc złotych emerytury, nie ma zbyt dużego wyboru i kupuje tanią żywność. Ale ten Polak ma prawo wierzyć, że to, co kupuje w legalnym sklepie, to normalna wędlina, może z mniej smacznej część wołu czy świniaka, ale nie zmielone śmieci. Bo Polak ma prawo wierzyć, że odpowiednie państwowe służby dopuszczają do handlu tylko takie produkty, które spełniają normy. Bo Polak ma prawo wierzyć, że żyje w normalnym kraju. Ale polski minister rolnictwa pytany przez dziennikarz o fatalną jakość najtańszych wędlin zamiast natychmiast zlecić kontrole, wydać wojnę producentom śmieci, radzi Polakom... przerzucić się na droższe wędliny. Klienci powinni kupować świadomie i rezygnować z najtańszych wędlin, które są najgorszej jakości mówi Marek Sawicki na antenie Polskiego Radia.
O tym, że jakość wędlin w polskich sklepach jest fatalna, wielokrotnie alarmował Fakt. Urzędnicy tłumaczą się zmianą prawa po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Dopóki Polska nie była w Unii, obowiązywały polskie ujednolicone normy. Określały one konkretnie, z czego ma być zrobiony dany produkt, np. parówka czy zwyczajna. Obecnie zakłady mogą mieć własną recepturę zatwierdzoną przez inspekcje weterynaryjną. Jej skład musi być przedstawiony na etykiecie tłumaczy Faktowi pracownik inspekcji weterynaryjnej.
To, co kiedyś było polędwicą, miało więc określony skład, dziś do nazwy polędwica wystarczy dopisać jeszcze jeden przymiotnik i można sprzedawać wędlinę najgorszej jakości. Tylko certyfikowane wyroby mają określoną recepturę, według której muszą być produkowane tylko przez tego, kto posiada certyfikat wyjaśnia Faktowi Teresa Korbut, naczelnik wydziału artykułów żywnościowych Inspekcji Handlowej w Krakowie Ale kto z nas zdaje sobie z tego sprawę? Zresztą, jakie to ma znaczenie dla zwykłego Polaka minister Sawicki nie powinien zasłaniać się absurdalnymi przepisami, tylko dbać, by w sklepach nas nie oszukiwano. I żeby w parówce, nawet tej najtańszej, było choć trochę mięsa, a nie zmielone sierść i skóra.

5 4
ID:52183

cichyobserwator

To jeszcze nic .Zobacz co nasz Rząd wyprawia w krajach mlekiem i miodem płynących :
,,Jeszcze nie ucichła sprawa fałszowania mięsa po tym jak w szeregu produktów rzekomo zawierających wołowinę wykazano obecność mięsa końskiego, a wybuchł kolejny skandal żywnościowy w Europie. Niemieckie władze wzięły pod lupę blisko 200 ferm, głównie w Dolnej Saksonii, podejrzanych o fałszowanie oznaczeń na jajach.Skandal jest poważnym ciosem dla niemieckiej gospodarki żywnościowej"
http://www.coslychacwbiznesie.pl/biznes/oszukane-organiczne-jaja

,,Afera we włoskiej branży ekologicznej. Kilka tysięcy ton oszukanej żywności eko skonfiskowała włoska policja." ,,Siedmiu podejrzanych aresztowano w kilku miastach. Wśród nich znaleźli się prezesi firm spożywczych. Ponad 2.500 ton podrobionych produktów zostało zajętych. Jeden z członków grupy przestępczej powiedział, że sprzedał ponad 700.000 ton podrobionej żywności ekologicznej o łącznej wartości około 220 mln euro.
http://biokurier.pl/aktualnosci/1283-oszukana-zywnosc-ekologiczna-we-woszech

Ostrzeż brata i szybko wyślij paczkę z własnej hodowli . Jaki piękny byłby ten świat gdyby nie Polacy którzy tak go niszczą a takich świętych jak ty jest wciąż za mało.

4 9
ID:52184

Adam

Przeciez nie dadza na sluzbe zdrowia i leczenie spoleczenstwa. To cale towarzystwo - radni, wojtowie, politycy, marszalkowie musza miec na swoje pensyjnki, bileciki, restauracje za nasze podatki, premie, trzynastki...

4 2
ID:52185

ozon

... a mówią ,że tylko Polak potrafi....Mamy jak widać konkurencje!

3 3
ID:52187

zbuntowany_kaloryfer

Zawsze wychodziłem z założenia, że każdy ma jakąś wyjątkową zdolność, umiejętność dzięki której może się wybić i sukces osiągnąć. Po kilkuletniej obserwacji doszedłem do wniosku, że @pytajnik ma pewien niezwykły talent. Mógłby zapisać się do SLD albo PO i zająć się dywersją. Plucie na Naszym Portalu niewiele daje, ale z zaangażowaniem @Pytajnika jako agenta pIs... Ten człowiek mógłby wiele osiągnąć. Drobny przykład: @pytajnik zapisuje się do PO i udaje wzorowego działacza. Zbliżają się wybory i wtedy nasz Pytajnik dzień przed rozpoczęciem rozwieszania plakatów wyborczych polewa kartony z plakatami jakimś kwasem. No i pierwsza akcja dywersyjna zakończona sukcesem!;))) Nie wspomnę już o pomniejszych akcjach dywersyjnych, takich jak przebicie szpilorkiem opon, albo rozcięcie komuś skalpelem płaszcza na plecach, czy też odcięcie rękawów. Takie akcje mogłyby Pytajnikowi zapewnić sukces w pIs i mogły wywindować na piedestał. Np. objąłby stanowisko Naczelnego Agitatora. Do pomocy wziąłby @Mohera - we dwóch zawsze raźniej haha;))

3 3
ID:52188

ozon

"zbuntowany" z nego taki dywersant jak z koziej de,,, torba.Nawet do chrzanu tarcia potrzeba więcej polotu....Facet myśli ,że myśli...!

4 2
ID:52199

????

@zbuntowany_kaloryfer: Jeśli uważasz że przynależność do ktorejś z tych zgrai ma dla ciebie znaczenie to się zapisz i realizuj na egzekutywach debilne ideologie ,dyscypliny partyjne i inne idiotyzmy podobne do twojwgo logo ale mnie do takich potajtańców nie mieszaj .Bo ja ,,niegodnym'' tych zgrai ...potajtańców ...

1 3
ID:52203

zbuntowany_kaloryfer

Na początek @pytajnik przepraszam za ten "kwas"
Używając kwasu mógłbyś kogoś fizycznie skrzywdzić, a tego chyba nie chcesz. Więc mam nadzieję, że nie masz jakichś bandyckich, terrorystycznych skłonności. Zatem proponuję jakąś substancję na bazie siarkowodoru, śmierdzi potwornie, ale krzywdy nikomu żadnej nie zrobi. Po prostu jest odrażająca, serio. Przeciętny obywatel będzie szybko uciekał od tego smrodu.

1 2
ID:52204

zbuntowany_kaloryfer

@pytajnik: nigdy nie należałem i nie mam zamiaru należeć do żadnej partii. Znam lepsze źródła zarobkowania, a jedyny interes o który dbam to wygoda mojej rodziny i moja. Jak dziwolągi z pIs dojdą znów do władzy to też sobie dam radę. Bo ja zawsze daję sobie radę, ten typ tak ma;)

1 1
ID:52206

????

@zbuntowany_kaloryfer: Należysz .....nieświadomie ,ale należysz , nie porównuje ciebie do takich prowokatorów jak ozon albo ideologicznych inwalidów jak cichy ....ale zwróć uwagę jak czasem bezkrytycznie POłykasz papkę przygotowywaną przez takich POlitycznych przestępców jak Tuskiewicz albo Palikotowicz ...a to są mistrzowie obłudy i zakłamania ...wyszkoleni naurbanoPOdobnych i kwasoPodobnych wzorach ... a ty bedziesz dla ich kaprysu tyrał do usranej smierci i żebrał na swój pogrzeb . Bo oni zaPOmnieli co to moralność i patriotyzm ...a Polacy są im POtrzebni jako ,,nawóz '' na wybory i do orki ...na ich pełne konta w Szwajcarii .

1 3
ID:52220

ozon

Ejże "pytajnik" mistrzem jest nijaki Jarosław K. Jak śmiesz Go pomijać?Widać właśnie jak krzewią w takich jak Ty patriotyzm no i nie wspomnę o moralności- czysta dulszczyzna.PiSzczysz jak mysz naduszona przez kota... wyluzuj i nie bądż naiwny.PiS to jakiś dziwoląg! Takie "dwa w jednym"- prawicowe poglądy z lewicową ekonomią.... Kapiszony!!!!

2 1
ID:52242

????

@~ozon: Czy możesz w którymś z moich tekstów wskazać pochwałę lub poparcie dla PiS-u ? Działasz jak ,,niezależni'' prasowi żołdacy POtajtanej koalicji wyszkoleni przez urbanogwardzistów i wkładasz ludziom w usta teksty których nigdy nie wypowiedzieli - zaczyna od ciebie walić spalonymkotem na kilometr -pantoflowy prowokatorze ...

1 2
ID:52246

cichyobserwator

@~????: Geniuszu lokalnej społeczności oświeć mnie ,, ideologicznego inwalidę " i napisz w kilku zdaniach bo nie wiem kim jestem.
Bo :

,,Mianem ideologii określa się każdy zbiór uporządkowanych poglądów religijnych, politycznych, prawnych, przyrodniczych, artystycznych, filozoficznych służących ludziom o tożsamych poglądach do objaśniania otaczającego ich świata."

,,inwalida osoba pozbawiona całkowicie a. częściowo zdolności do pracy z powodu kalectwa a. utraty zdrowia.
Etym. - łac. invalidus 'słaby, bezsilny, chory'; zob. in- 1; validus, zob. walidacja."

Dokonaj w swym geniuszu paraleli tych dwóch pojęć bo ja sam w moim upośledzeniu nie jestem w stanie tego uczynić . Pierwsza myśl to : jeżeli mam jakąś ideologię to jestem jednocześnie rencistą ? A jezeli jestem rencistą to już nie mogę mieć ideologii ? Bez twojej pomocy chyba tego nie rozwikłam a na rentę bym chętnie poszedł.

2 3
ID:52255

ozon

"znaczku zapytania" pudłujesz do bólu!Język iście rydzykowsko - gazeto polski....Miotasz się biedaku.walisz łbem w mur i co? tylko guzy masz.Radzę lód przyłożyć no i na spacerek wyjść nic tak nie koi nerwów jak świeże ,zdrowe powietrze!

2 1
ID:52260

????

@~ozon: ale ty niedawno łeb sobie rozbiłeś .....może dlatego takie ciemnoty tu nam wstawiasz jak POtłuczony ?

0 2
ID:52281

kret

@~cichyobserwator: Filozof jak z koziej dupy trąbka, jestem z miasta.

0 0
ID:52395

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA