Forum Włocławek

Polska wymiera w galopujacym tempie. Wedlug GUS liczba
Polska wymiera w galopujacym tempie. Wedlug GUS liczba mieszkańców zmniejsza sie z roku na rok. W ciągu czterech pierwszych miesięcy tego roku urodziło się 121 tys. dzieci a zmarło 142 tys. osób. Tak źle jeszcze nie było. Wniosek ? Polska rzadza wrogowie Polakow stosujacy masowa zaglade ludnosci polskiej przez bezrobocie, glod, mrozy,...
Komentarzy41
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~ZofiaWłocławek
Co się porobiło? Kiedyś na zakończenie roku szkolnego
Co się porobiło? Kiedyś na zakończenie roku szkolnego szło się do nauczyciela z kwiatami, ewentualnie bombonierką czekoladopodobnych pralinek. A teraz? Rodzice prześcigają się w pomysłach na prezenty z okazji zakończenia roku. Prym wiedzie biżuteria oraz sprzęty RTV i AGD – nawet telewizory i pralki! Normą są też karnety do...
Komentarzy0
Wyświetleń692
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~MoherWłocławek
I tak oto niedługo nasze majtki na du.....e już będą nie
I tak oto niedługo nasze majtki na du.....e już będą nie nasze a czynsz za mieszkania i POdatki będziemy wysyłać do ....no właśnie , do Berlina czy do Tel-avivu ? Nadal otwarta kwestia POzostaje czy na własne życzenie zrezygnujemy z ze składek emerytalnych a zamiast emerytur dostawać będziemy torby i ...kije...z własnego wyboru ...
Komentarzy0
Wyświetleń656
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~????Włocławek
Kocham wszystko co wprowadziła Solidarność. 84-latek
Kocham wszystko co wprowadziła Solidarność. 84-latek został skazany za kradzież kółka do kluczy o wartości 1 zł. Sądu chciał właściciel lumpeksu, z którego skradziono przedmiot. - Natychmiast oddałam kółeczko i przeprosiłam. Bałam się o męża, bo jest chory. Zdarza się, że traci orientację. Ja jestem po zawale. Płakałam...
Komentarzy4
Wyświetleń932
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~ipnWłocławek
Pracownik Urzędu Miasta w Kraśniku, działacz PiS, skoczył
Pracownik Urzędu Miasta w Kraśniku, działacz PiS, skoczył z pierwszego piętra. Złamał rękę i nogę. U nas SLD tam PiS w Elblągu PO.RÓŻNIE TO SIE MO.
Komentarzy1
Wyświetleń808
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Ludu mój luduWłocławek
UB-óstwiam osiągnięcia SOLIDARNOŚCI. Myślę ,że słowo
UB-óstwiam osiągnięcia SOLIDARNOŚCI. Myślę ,że słowo ubóstwiam pochodzi od coraz większego ubóstwa.
Komentarzy0
Wyświetleń848
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez waderaWłocławek
A gdzie się podział Bieńkowski? W TVK - brak, w CW - brak,
A gdzie się podział Bieńkowski? W TVK - brak, w CW - brak, na prezydenta nie został wydelegowany, na sesjach cichutko, jedynie może wyrażać zdanie tam gdzie lubi - w internecie, ale i tak już nikt nie słucha i nie czyta. Oj, oj tak się wszystkim wróżyło koniec, a tu proszę samemu pomalutku się wykańczamy. Ciekawe czemu? Czyżby...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~kozakWłocławek
kto zgadnie gdzie urzędują najwięksi zł....., którzy
kto zgadnie gdzie urzędują najwięksi zł....., którzy rzekomo naprawiają komputery.
Komentarzy2
Wyświetleń780
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~komputer włocławskiWłocławek
No i skończyło się. Włączam dziś radio na 89,2 i co
No i skończyło się. Włączam dziś radio na 89,2 i co słyszę? RMF Maxx. To już koniec 'naszego' radia, pierwotnie "W", a potem "Gry", która mimo wszystko zachowywała pozory lokalności i odnajdywała się we Włocławku. Dziękuję wszystkim prezenterom, reporterom, ludziom, którzy przez 20 lat tworzyli radio.
Komentarzy0
Wyświetleń655
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Rysiek SłuchaczWłocławek
Tak oto pracuje nieudolnie Straż Miejska.Człowiek dostał
Tak oto pracuje nieudolnie Straż Miejska.Człowiek dostał padaczki a dobrze wyszkoleni funkcjonariusze stali .Kiedy rozwiążą ten twór zwany Strażą Miejską? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HdEpyxqHuHg
Komentarzy9
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~george bestWłocławek
Polska stala sie smietnikiem. Umowy smieciowe, polityka
Polska stala sie smietnikiem. Umowy smieciowe, polityka smieciowa a teraz cyrk ze smieciami. Chca dawac na segregowanie smieci worki platykowe. Gdzie to wszystko trzymac ? Takiego idiotyzmu dawno nie bylo. Europa Kaze, barany potulnie placa. Jeszcze jeden sposob na dolowane ludzi.
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~AdamWłocławek
Proszę wyjaśnić mi jak to jest z komunikacją MPK we
Proszę wyjaśnić mi jak to jest z komunikacją MPK we Włocławku. Od dawna widać, że w MPK dawne czasy skutecznie zakorzeniły się i korzeni pozbyć sie nie mogą - nikt nad niczym nie ma kontroli. Przyzwyczailiśmy się, że puste autobusy podjeżdżały pod puste przystanki, a małe busiki pod przystanki przepełnione pasażerami - było...
Komentarzy0
Wyświetleń618
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Pasażer AutobusuWłocławek
Dwie sprawy: Lebiedziński dziwi się, że w Radzie Mista
Dwie sprawy: Lebiedziński dziwi się, że w Radzie Mista jest podział na opozycję i koalicję, myśli, że może być inaczej, przecież to niemożliwe. Druga: Gawrysiak chce zrobić referendum m.in. dla tego, żeby niby następny prezydent liczył się, że będzie można go odwołać. Ja dziękuję za taką argumentację jak Pan Gawrysiak i...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~MichśWłocławek
Prawie 6 mln bezrobotnych w 27 krajach UE to ludzie młodzi,
Prawie 6 mln bezrobotnych w 27 krajach UE to ludzie młodzi, ale w takich krajach jak Hiszpania,Portugalia,Włochy,Grecja czy Polska emeryci zamiast cieszyć się życiem emeryta blokują miejsca pracy młodym.Czas na wprowadzenie unijnego zakazu pracy dla emerytów i rencistów.
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Don VitoWłocławek
Pałuckiemu grupa referendalna zarzuca m.in. przeprowadzanie
Pałuckiemu grupa referendalna zarzuca m.in. przeprowadzanie inwestycji i zastój w mieście, a ja sobie przypominam, jak m.in. J. Chmielewski z PiS swoim głosem w poprzedniej kadencji nie jedną inwestycję zablokował. O ile Włocławek byłby już dawno piękniejszy i bardziej funkcjonalny gdyby nie koalicja PiS-PO w poprzedniej kadencji!
Komentarzy2
Wyświetleń768
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~HaloWłocławek
Czy to przypadek że PO sPOtkaniu ze światowym żydowskim
Czy to przypadek że PO sPOtkaniu ze światowym żydowskim biznesem minister finansów RP decyduje o NASZYCH WŁASNYCH składkach emerytalnych ? Czy my te składki wpłacamy dla żydowskich banków czy na polskie emerytury ? ....http://wiadomosci.onet.pl/swiat/jacek-rostowski-wzial-udzial-w-spotkaniu-grupy-bil,1,5538973,wiadomosc.html
Komentarzy9
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~????Włocławek
Pałucki NIE bo nie! Ehm od czego zacząć? Od swoje
Pałucki NIE bo nie! Ehm od czego zacząć? Od swoje deklaracji poglądów politycznych? To byłoby zasadne jak by każdy komentator to robił, bo jego emocjonalne podejście do tych spraw było by w jakiś sposób wytłumaczalne. Raczej na realizmie wolał bym się oprzeć w stosunku do swoich poglądów. Wiele tu było i jest wpisów z różnych...
Komentarzy1
Wyświetleń715
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~MnichWłocławek
Europejski Trybunał Sprawiedliwości - jeśli gmina ma
Europejski Trybunał Sprawiedliwości - jeśli gmina ma firmę o wywóz śmieci nie powinna organizować przetargów. Co z nami Polakami ?
Komentarzy0
Wyświetleń727
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~mnWłocławek
Dlaczego jak rozmawiam z normalnymi ,przeciętnymi
Dlaczego jak rozmawiam z normalnymi ,przeciętnymi ludźmi,to mówią ,że największym błędem Polaków było zaślepienie "wolnością". Oni twierdzą,że Gierek zrobił 100 razy więcej dla Polski przez 5 lat niż obecnie przez 24lata.Podobnie większość mówi o Pałuckim. Fakt ,że popełnił kilka błędów ale nikt mu nie dorównuje z...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez amityrWłocławek
Zgadzam się z panem Januszem Palikotem, że "żadna władza
Zgadzam się z panem Januszem Palikotem, że "żadna władza nie może się czuć bezkarna. Ani w Warszawie, ani w Elblągu, ani w Olsztynie, ani tutaj...". Nie podoba mi się tylko, że mieszkańców nazwał faszystami. To słowo często jest nadużywane i od dawna wykorzystywane przez lewicę w walce z przeciwnikami...
Komentarzy4
Wyświetleń856
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~pietreqWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA