Forum › Włocławek

byłem dzisiaj na cmentarzu miejskim i przy okazji poszedłem
byłem dzisiaj na cmentarzu miejskim i przy okazji poszedłem zobaczyć jak wygląda zbezczeszczone, kilka tygodni temu ,miejsce pamięci . Nareszcie ślady barbarzyńców zostały usunięte. A tak na marginesie , to co dalej z tą sprawą ? bo zapanowała dziwna cisza , jakby nic się nie stało.Czy złapano tych barbarzyńców ? Czy nie ? A...
Komentarzy0
Wyświetleń553
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~bywalecWłocławek
Sanderus Sienkiewicza jest pierwowzorem współczesnych
Sanderus Sienkiewicza jest pierwowzorem współczesnych producentów tzw. relikwii. :lol: :lol: :lol: Czegóż to Sanderus nie miał w ofercie! Do najciekawszych należały: * kopytko osiołka, na którym Święta Rodzina odbyła ucieczkę do Egiptu, * piórko archanioła Gabriela, * olej, w którym poganie chcieli usmażyć...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~GośćWłocławek
Radny Krzemieniewski na prezydenta miasta WŁOCŁAWKA !!!
Radny Krzemieniewski na prezydenta miasta WŁOCŁAWKA !!!
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~kruszynkaWłocławek
A tak na marginesie jubileuszu poprzedniej Solidarności ,to
A tak na marginesie jubileuszu poprzedniej Solidarności ,to warto zauważyć ,że w PSS "SPOŁEM" , OD DZISIAJ CHLEB KOSZTUJE O 11,2 % drożej. Ot tak bez przyczyny , droższy i już. Trzydzieści lat wstecz chleb -1 bochenek ważył 1 kg.,dzisiaj 1 bochenek to 0,5 kg. A poza tym wszystko ok. A poza tym na działkach nic się nie dzieje,...
Komentarzy2
Wyświetleń862
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~vistWłocławek
Polecam , wiersz patrioty-" Polscy
Polecam , wiersz patrioty-" Polscy bandyci" http://www.youtube.com/watch?v=0nOU-KMaEtU
Komentarzy1
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~wyborcaWłocławek
Na szkolnym boisku powstanie kaplica. Rzeszowscy radni
Na szkolnym boisku powstanie kaplica. Rzeszowscy radni użyczyli teren parafii katedralnej Źródło: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100831/RZESZOW/791158387 Obok szkoły przy SP 23 w Rzeszowie powstanie kaplica parafii katedralnej. To efekt dzisiejszej decyzji radnych, którzy mimo sprzeciwu mieszkańców zgodzili się...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~KlechistanWłocławek
30 lat dzieli 21 postulatów Międzyzakładowego Komitetu
30 lat dzieli 21 postulatów Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego z 17 sierpnia 1980 roku od internetowych "21 postulatów na XXI wiek". Pierwsze znajdują się wśród niespełna dwustu dokumentów uznanych przez UNESCO za najważniejsze zbiory archiwalne ludzkości. I jedne, i drugie, przynajmniej częściowo, mają szansę znaleźć się w...
Komentarzy0
Wyświetleń632
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~Słów kilka...Włocławek
Jeszcze raz wrócę do wystawy psów. Nasi radni uchwalili
Jeszcze raz wrócę do wystawy psów. Nasi radni uchwalili taką ustawę że strażnicy wielu miast marzą o takich przepisach. Wystarczy że pies niema kagańca w miejscu publicznym czyli wszędzie i można karać. Może to być szczeniak, mały, duży, groźny łagodny nie ważne byle nie miał kagańca. Dziwię się organizatorom że...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~coli 55Włocławek
Wybierajmy w nadchodzących wyborach młodych! Emeryci nas
Wybierajmy w nadchodzących wyborach młodych! Emeryci nas nie zrozumieją, im zależy tylko na utrzymaniu tego, co już jest. Nie myślą o dalszej przyszłości, bo ona (niestety) ich już nie dotyczy.
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~młodyWłocławek
W OFE przewalili 24mld zł i spoko.Tusk i CBA dobrze się ma.
W OFE przewalili 24mld zł i spoko.Tusk i CBA dobrze się ma.
Komentarzy3
Wyświetleń918
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Towarzysze i Towarzyszki, Obywatele i Obywatelki, Ludu
Towarzysze i Towarzyszki, Obywatele i Obywatelki, Ludu pracujący miasta Włocławka Mija 20-lat od czasu kiedy Nasz Partia zeszła do pracy w podziemiu.Nie umniejsza to faktu,że struktury Podstawowych Organizacji Partyjnych działajacych w niesprzyjających warunkach zaprzestały działalność. Wprost przeciwnie umacnialiśmy struktury...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~cyklista-wylogowanyWłocławek
Chodzi mi o włączanie się do ruchu na ul. Piaski w okolicy
Chodzi mi o włączanie się do ruchu na ul. Piaski w okolicy Hali Mistrzów , gdzie na łuku ulicy jest wyjazd spod boiska (gliniasty dukt kończący się „drogą” ok. 2 – metrowym asfaltem . O ile mi wiadomo jeśli skrzyżowanie nie jest oznakowane obowiązuje zasada prawej ręki - jeśli są to skrzyżowania równorzędne...
Komentarzy1
Wyświetleń738
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~agnessWłocławek
Chciałabym Serdecznie Podziękować kierowcom, którzy
Chciałabym Serdecznie Podziękować kierowcom, którzy widząc samochód egzaminacyjny "L" "wpuszczają" lub poprostu spokojnie, kulturalnie czekają na drodze, tak jak w mojej sytuacji to było. Bardzo Serdecznie Dziękuję :) (nie wymuszałam pierszeństwa)[to dla docinających]. Zadałam za pierwszym razem :) Dziękując jeszcze raz Panu...
Komentarzy0
Wyświetleń638
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~MagdaWłocławek
Młodzieżowa przybudówka wiadomej ,destruktywnej "siły"
Młodzieżowa przybudówka wiadomej ,destruktywnej "siły" politycznej ,zorganizowała happening w trzydziestą rocznicę ogólnopolskiego protestu społeczeństwa przeciwko ówczesnemu porządkowi ustrojowo-ekonomicznemu ! Ci młodzi, ledwo wyrośli z krótkich gaci i zapewne niewiele wiedzą o tamtych latach a jeżeli to znają to z przekazów...
Komentarzy2
Wyświetleń858
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
niesolidarna Solidarność.... to było do przewidzenia!
niesolidarna Solidarność.... to było do przewidzenia! wstyd na cały świat !
Komentarzy3
Wyświetleń898
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~brawo Pani Henryko!Włocławek
Kandydat Zbonikowski musiałby zadeklarować odcięcie
Kandydat Zbonikowski musiałby zadeklarować odcięcie "pępowiny"od PIS i WWS żeby mógł odnieść sukces we Włocławku, bo perspektywa powyborcza z Chmielewskim,Krzemienieckim czy Dębczynskim na stanowisku w-ce prezydenta to katastrofa.Może pewniejszy sukces Zbonikowski mógłby odnieść w rodzinnym Kowalu,gdzie kilkuletnia okupacja...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~coolWłocławek
To w sumie pozamiatane we Włocławku, mam nadzieje, że
To w sumie pozamiatane we Włocławku, mam nadzieje, że budżet państwa oszczędzi na wyborach i nie będzie drugiej tury w naszym mieście. Tacy kandydaci jak Zbonikowski, Kazimierczak, Krut-Horonziak… dobre sobie egzotyka pełna. Drodzy mieszkańcy głosując na PO w naszym Włocławku oddajesz głos na PIS i Kaczyńskiego, bo...
Komentarzy3
Wyświetleń814
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~antykasandraWłocławek
Zbonikowski Prezydentem a Vice? Pewnie Chmielewski, Skrzypek
Zbonikowski Prezydentem a Vice? Pewnie Chmielewski, Skrzypek i Dębczyński. Jaki rezultat? Ostatni gasi światło. Znów przyjdzie nam wybierać to co jest konieczne czyli Pałuckiego!
Komentarzy1
Wyświetleń753
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~PrezydentWłocławek
brawo , bravisimo "KRZYWYNOS" ,nareszcie ktoś dał popalić
brawo , bravisimo "KRZYWYNOS" ,nareszcie ktoś dał popalić solidaruchom !
Komentarzy0
Wyświetleń658
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~cud nr.1Włocławek
Ale zajefajny kawał usłyszałem właśnie! Aż się
Ale zajefajny kawał usłyszałem właśnie! Aż się podzielę. Dialog (a zarazem kwintesencja) nowoczesnego, postępowego małżeństwa na miarę XXI w. Wracając z pracy żona mówi do żony: - kochanie, jestem w ciąży! Właśnie zapłodniłam się in vitro! - cudownie ukochana! Teraz z okazji rocznicy naszego ślubu możemy zrobić...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA