Forum › Włocławek

Czynsz na Śródmieściu i tak już jest najdroższy w
Czynsz na Śródmieściu i tak już jest najdroższy w mieście, a teraz dojdzie kilkadziesiąt złotych miesięcznie więcej za fundusz remontowy (lokatorzy we własnym zakresie zapłacą za rury i grzejniki na korytarzach i w mieszkaniach) oraz około 200 zł miesięcznie za ogrzewanie. W niewielkich budynkach (czyli praktycznie na całym...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~CiepłyWłocławek
Tu macie przykład jakim jesteśmy narodem. W miejscu
Tu macie przykład jakim jesteśmy narodem. W miejscu tragedii, w lesie przy drodze krajowej nr 1, ok. 2 km za Brzozą w kierunku Włocławka, stoi dziś ponad dwudziestotonowy głaz, krzyż i pomnik. To fragment torowiska z odbojnikiem kolejowym. Na podkładach do niedawna były mosiężne tabliczki z nazwiskami ofiar. - To przykre, że ktoś...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez szujaWłocławek
Trwają prace przy budowie podziemnego parkingu pod placem
Trwają prace przy budowie podziemnego parkingu pod placem św. Katarzyny. W najbliższych dniach rozpoczną się roboty przy wykonywaniu konstrukcji żelbetowej obiektu. Całość robót ma się zakończyć w listopadzie 2010 r. - Na placu budowy wykonany jest już wykop pod parking. Obecnie, przed rozpoczęciem prac konstrukcyjnych, są...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~Podziemna inwestycjaWłocławek
walczycie o Kaczyńskiego krzyż który wykorzystał śmierć
walczycie o Kaczyńskiego krzyż który wykorzystał śmierć brata niczym bos mafii dalej o Komorowskiego ze oni tacy dobrzy i ci lepsi a tak naprawdę niczym się nie różnią od tych pierwszych wychodzicie na ulice walczycie za nich a oni siedzą na fotelikach i sie śmieją zamiast wyjść na ta ulice własnie w swoje sprawie jak grecy no...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~ludzie!!!!!!ogarWłocławek
Dlaczego w Kowalu kradną? Od niedawna przy obwodnicy Kowala
Dlaczego w Kowalu kradną? Od niedawna przy obwodnicy Kowala Bursztynowy Pałac postawił reklamę (dość ładną i elegancką) i oczywiście już ukradziono z niej kilka metalowych literek. Proponuję aby burmistrz zagonił swoich urzędników do pilnowania porządku w mieście a nie tańcował wokół pomnika KW i chwalił się że wybudował...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~KierWłocławek
Rząd PO stosuje stary złodziejski chwyt -drażni
Rząd PO stosuje stary złodziejski chwyt -drażni ofiarę(krzyż) , by ukradkiem wybrać z kieszeni pieniądze (podwyżka wat i skok na Otwarte Fundusze Emerytalne ), i udaje ,że Polacy tego nie widzą . Czy to będzie kolejny ,,cud'' ? Czy rozliczenie złodziejaszków nastąpi przy wyborach samorządowych ?
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~TaaaWłocławek
nie pamietam aby jakiekolwiek wydarzenie sportowe kulturalne
nie pamietam aby jakiekolwiek wydarzenie sportowe kulturalne spoleczne czy jakiekolwiek bylo tak dlugo na swieczniku ogólnopolskich mediów, mysle ze wielu ludzi z polski zazdrosci ze takie fajne imprezy organizowane sa w okolicy naszego pieknego wloclawka, brawo dla organizatorów, ze o wloclawku mówi sie tak dobrze od kilku dni.
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~aeroklub wloclawskiWłocławek
Mamy problemy w naszym kraju głównie z długiem i
Mamy problemy w naszym kraju głównie z długiem i brakiem środków na normalne emerytury ,z służbą zdrowia ,z powodzią...To według mnie podstawowe aktualne problemy. Rozwiązanie jest proste... Opodatkować kościół,wrócić żołnierzy z nie naszych wojen (Irak,Afganistan,Liban..itp) i zabrać wcześniejsze emerytury służbą...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~RacionalisWłocławek
KOŚCIÓŁ RZYMSKOKATOLICKI ROŚNIE W SIŁĘ W
KOŚCIÓŁ RZYMSKOKATOLICKI ROŚNIE W SIŁĘ W CHINACH Ogromny i gwałtowny rozwój przeżywa obecnie Kościół w Chinach - informuje Mathews George Chunakara, dyrektor Światowej Rady Kościołów. Jak podkreśla, chrześcijaństwo w tym kraju nigdy nie doświadczało takiego wzrostu jak obecnie. - Odwiedzam Chiny od 15 lat. Jestem...
Komentarzy2
Wyświetleń806
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~EKSPANSJA NA NOWE RYNKIWłocławek
poprosze juz nie puszczac meczow naszej "reprezentacji"...?
poprosze juz nie puszczac meczow naszej "reprezentacji"...?
Komentarzy2
Wyświetleń859
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~KamerunWłocławek
jak prezes mówi, że to dobry ruch z gdynią to ja też
jak prezes mówi, że to dobry ruch z gdynią to ja też robię dobry ruch nie kupuję karnetu co roku coraz większa lipa wystarczy spojrzeć na trenerów i junorzy na poziomie chłopaków grających w kosza na boiskach szkolnych albo i lepiej od adamczewskiego
Komentarzy0
Wyświetleń690
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~aaWłocławek
czy ktoś wie coś na temat mordobicia na zabawie w
czy ktoś wie coś na temat mordobicia na zabawie w Machnaczu??
Komentarzy17
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~zainteresowanyWłocławek
A było tak swojsko i miło. Codziennie " piejo kury , piejo
A było tak swojsko i miło. Codziennie " piejo kury , piejo , bo nie ma koguta " . I kurki się niosły .I do niejednej podmiejskiej posesji prowadziła polna ścieżka. Aż tu razu pewnego "miasto" postanowiło zbudować Swojakom z prawdziwego zdarzenia i jezdnie,i chodniki , i ścieżki rowerowe.Ot , żeby było po pańsku i po miejsku...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~iwo b.Włocławek
Czytam artykuł biednej rodzinie co nie maja gdzie mieszkać
Czytam artykuł biednej rodzinie co nie maja gdzie mieszkać dziecmi.A mojej okolicy Pani Wynajmuje mieszkanie komunalne a mieszka gdzie indziej konkubentem od 7 lat .I co smieszniejsze zaimuje to mieszkanie rodzina która posiada tym samym budynku mieszkanie .
Komentarzy3
Wyświetleń945
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~adam jzWłocławek
Do nedawna wydawało mi się ,że Zbonikowski mógłby
Do nedawna wydawało mi się ,że Zbonikowski mógłby kandydować na prezydenta miasta,ale przypadkowo włączyłem TV Trwam i doznałem szoku-to jeden z zagorzałych członków "sekty Rydzyka". Dla mnie jest skończony-może szukać poparcia w rodzinnym Kowalu lub innych zaściankach ,ale we Włocławku jest spalony.Ludzie Rydzyka i cały PIS...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~logoWłocławek
Po tak ciężkiej chorobie J.Kaczyński zagnał matkę do
Po tak ciężkiej chorobie J.Kaczyński zagnał matkę do roboty.Ma przewodzić Radzie budowy pomnika swego nieżyjącego syna przed Pałacem Prezydenta.Zgodziła się.Ma kobieta zdrowie!!!
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~jpWłocławek
Patrząc na sytuację krzyża przed Pałacem Prezydenckim w
Patrząc na sytuację krzyża przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie odnoszę wrażenie że to ostatnie podrygi zwolenników PIS. Oglądając przekazy z różnych telewizji odnoszę wrażenie że to walka głównie starszych ludzi naszego społeczeństwa. Mochery to tak naprawdę osoby których młodość minęła w latach PRL-u. Praca była...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Peter FalkWłocławek
OSTATNIO BYŁEM W PAŁACU BURSZTYNOWYM ( PONIEDZIAŁEK ) W
OSTATNIO BYŁEM W PAŁACU BURSZTYNOWYM ( PONIEDZIAŁEK ) W PARKU ŁOKIETKA ( SAMOTNA MAMA ) Z ZAPYTANIEM CZY MOŻNA SOBIE ZROBIĆ W ŚRODKU ZDJĘCIA PARY MŁODEJ ... JAKIEŻ BYŁO MOJE ZDZIWIENIE ŻE OWSZEM MOŻNA ALE ZA 500 ZŁ ... NO PRZEPRASZAM ALE 500 ZŁ ZA WEJŚCIE DO HOLU TO JAKAŚ KPINA ! JA ROZUMIEM ŻE MOŻNA BY BYŁO ZAPŁACIĆ NA...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez negocjatorWłocławek
POliglota , POmazaniec partyjny , kandydat na prezydenta
POliglota , POmazaniec partyjny , kandydat na prezydenta m.Włocławka ,w najmłodszej tv lokalnej opowiada o tym ,że nie rozumie dlaczego będzie budowana kanalizacja na pewnym odcinku nowej ulicy / sprawę już prostowali w mediach kompetentni ludzie bo gazetka nowinka napisała bzdety w tej sprawie /, nie pojmuje również tego ,że planowane...
Komentarzy3
Wyświetleń804
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~iwo b.Włocławek
Ale zascianek, tematy typu FAKT, SUPEREXPREsS, smiac sie czy
Ale zascianek, tematy typu FAKT, SUPEREXPREsS, smiac sie czy plakac, durnota redakcji, obcasy, śmiech na sali, widać że słoma z butów wychodzi, do swoich wsi wracajcie, w innych miastach robi się takie kostki, więc chyba panie i panowie malkontenci byli w miastach typu brześć kujawski albo radziejów, bo w większych to na pewno nie,...
Komentarzy1
Wyświetleń724
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~czytelnikWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA