Forum Włocławek

Czy wiecie, że za wymianę bruku na Zielonym Rynku i Starym
Czy wiecie, że za wymianę bruku na Zielonym Rynku i Starym Rynku miasto zapłaci więcej niż wynosi wartość Hali? Miasto nie ma instrumentów by wymusić na prywatnym właścicielu zmianę bryły budynku, ale przegapiło szansę na wykupienie blaszaka. Miasto nie było zainteresowane. Tak moi mili, mógł powstać amfiteatr zamiast Hali, ale...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~An ExploiterWłocławek
Zerknąłem sobie ostatnio na CW. Główny bohater i wybitny
Zerknąłem sobie ostatnio na CW. Główny bohater i wybitny specjalista "od wszystkiego" w mieście oprowadza nas po dwóch schronach przeciwlotniczych.Właściwie są to zwykłe szczeliny przeciwlotnicze znajdujące się koło Katedry i Mc Donalds. Jednak okazuje się że mogą spełniać wielką rolę w kampani... nie wojennej a wyborczej. W...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez wesolyWłocławek
a jednak nadal sprzedają dopalacze!!!
a jednak nadal sprzedają dopalacze!!!
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~donald.tWłocławek
Dlaczego konferencja w "Impresji"? Pałucki niedawno
Dlaczego konferencja w "Impresji"? Pałucki niedawno krytykował pomysł Zbonikowskiego dot.likwidacji "BAZY" i pozbycia się Hotelu wraz z restauracją,a konferencję zorganizował w prywatnej restauracji. Kolejny przykład niepotrzebnego generowania kosztów UM.
Komentarzy0
Wyświetleń633
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~SchpatzWłocławek
Oto lid artykułu, który ukazał się na jednym z
Oto lid artykułu, który ukazał się na jednym z włocławskich portali: "W ręce Przewodniczącego Rady Miasta trafiły dokumenty, z treści których wynika, że magistraccy urzędnicy z zamian za zlecenie kampanii promocyjnej miejskich inwestycji zażądali od jednego z włocławskich mediów całkowitej lokalności w trakcie kampanii...
Komentarzy3
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Nieobecność piłkarska
Nieobecność piłkarska nieusprawiedliwiona Najsłynniejsza nieusprawiedliwiona nieobecność to mecz piłkarski Tuska i Schetyny w czasie ważnych głosowań w Sejmie w marcu ubiegłego roku. Rzecznik rządu tłumaczył wtedy, że "zawiodła komunikacja między klubem parlamentarnym a kancelarią premiera". Była to jedyna nieusprawiedliwiona...
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~JohanWłocławek
Wicepremier, prezes PSL Waldemar Pawlak jest rekordzistą
Wicepremier, prezes PSL Waldemar Pawlak jest rekordzistą absencji w Sejmie bieżącej kadencji - ma 99 nieusprawiedliwionych nieobecności na posiedzeniach. Tuż za Pawlakiem jest wiceminister infrastruktury Tadeusz Jarmuziewicz (PO) - 96 nieobecności.Ale zapewne niewiele forumowiczów wie ,że podczas swojego urzędowania jako premier Donald...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Teatralność pana premiera Tuska sięgnęła absurdalnego
Teatralność pana premiera Tuska sięgnęła absurdalnego poziomu - tylko parę słów o pobocznym jej wątku.Oto jedna z gazet zamieściła tekst,w którym dowodzi ,iż dopalaczowy biznes jest tak wstrętny,ze nawet adwokaci nie chcą bronić handlarzy tymi specyfikami odnoszą się do nich z obrzydzeniem.Dawno nie czytałem zabawnej rzeczy.Oto...
Komentarzy1
Wyświetleń710
Śledzących0
Ocena1
Niniejszym dementuję pogłoski jakoby w naszej restauracji
Niniejszym dementuję pogłoski jakoby w naszej restauracji nadal podawano zupę grzybową. Nie podajemy jej nie tylko Panu - nie podajemy jej już nikomu. Przypominam, że po przykrych doświadczeniach związanych z grzybobraniem w trakcie ostatniej wycieczki integracyjnej do Zakopanego zupę z menu wykreślono. Sezon na grzyby też już minął....
Komentarzy2
Wyświetleń938
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~Adam BazyliszekWłocławek
No i ponownie wybuchła bomba kościelna - dziś w celowniku
No i ponownie wybuchła bomba kościelna - dziś w celowniku w TVP1 sprawa molestowania dzieci przez księdza, ładnie oni nawracają dzieci na wiarę, ich trzeba nawrócić ale wsadzając do kicia, jak tak pójdzie to im braknie tych 160 000 hektarów przywłaszczonych od skarbu państwa w dziwnych okolicznosciach, sprawdzi sie powiedzenie -...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~MarekWłocławek
Ile wynosi naprawdę inflacja?Od marca przyszłego roku
Ile wynosi naprawdę inflacja?Od marca przyszłego roku emerytury i renty wzrosną o 2,7 proc. - wynika z założeń budżetu na rok 2011. Wczoraj rząd przedstawił projekt ustawy w Sejmie. "Przyjęto, iż wskaźnik waloryzacji wyniesie nie mniej niż średnioroczny wskaźnik cen i towarów konsumpcyjnych w 2010 roku w stosunku do 2009 roku,...
Komentarzy2
Wyświetleń975
Śledzących1
Ocena2
No to mamy pierwszy październikowy demotywator przez wielkie
No to mamy pierwszy październikowy demotywator przez wielkie M! Viva la bezstresowe wychowanie hehehe! http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/olsztyn/szczytno-skandal-pobito-ukrainskiego-profesora-psy,1,3728266,region-wiadomosc.html
Komentarzy0
Wyświetleń687
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Czy możliwe jest że tankując taką sama ilość paliwa na
Czy możliwe jest że tankując taką sama ilość paliwa na stacji paliw X zrobiłem więcej kilometrów niż na stacji Y? Ostatnio zatankowałem 20 litrów na jednej a później na drugiej stacji(moje auto spala ok. 8 litrów na 100 km, a różnica wynosiła około 40 km) Czy to oznacza że w mieście chrzczą paliwo? Proszę o opinie na ten...
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~cpnWłocławek
znalezione na jednym z wloclawskich portali - Zatrudnię
znalezione na jednym z wloclawskich portali - Zatrudnię sekretarkę Wymagania: wykształcenie wyższe (magisterskie lub licencjat), biegła znajomość języka angielskiego i niemieckiego w mowie i piśmie, umiejętność obsługi komputera, wiek 30 -45 lat, nienaganna aparycja, komunikatywność, ujmujący sposób bycia. CV ze zdjęciem oraz...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~pierdziochWłocławek
Bardzo sprytnie zagrywa Pani Domicella wysówając na strzał
Bardzo sprytnie zagrywa Pani Domicella wysówając na strzał Kaźmierczaka a tak na prawdę popierając Zbonikowskiego. Tylko nie wzięła pod uwagę że Zboniu za dużo towarzyszy na plecach za sobą ciągnie i PO znów nic nie zarobi. Nie dziwię się prezydentowi że nie chciał z taką partią jak włocławska PO gadać, bo i niski poziom...
Komentarzy4
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~ProrokWłocławek
Odnośnie zarobków Zbonikowskiego 170.000 tys. zł
Odnośnie zarobków Zbonikowskiego 170.000 tys. zł rocznie(one są przecież jawne i są na stronie internetowej Sejmu)O dziwo rano wpuścili go na innym portalu, ale niedługo! Po godzinie został wycofany i dodatkowo zostało zablokowane dodawanie komentarzy! I gdzie tu wolnosć słowa! Widać, ze Pan poseł dobrze współpracuje nie tylko CW,...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~portalWłocławek
CO SĄDZICIE O PREZYDENCIE MIASTA? DLACZEGO TOLERUJE DECYZJE
CO SĄDZICIE O PREZYDENCIE MIASTA? DLACZEGO TOLERUJE DECYZJE PODJĘTE PRZEZ PREZESA MPK, KTÓRY ZWALNIA PRACOWNIKÓW A PÓŻNIEJ WYPŁACA IM ODSZKODOWANIA? MOŻE PREZES WYPŁACA ODSZKODOWANIA Z WŁASNEGO UPOSAŻENIA?
Komentarzy3
Wyświetleń917
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~MONISWłocławek
Prezydent Kuźniewicz prowadzi blog, oto fragment ostatniego
Prezydent Kuźniewicz prowadzi blog, oto fragment ostatniego wpisu o kandydacie Kazimierczaku "Kłamstwo radnego, który otrzymał mandat dzięki oszustwu ordynacji wyborczej, uzyskując "imponujacy" wynik 128 głosów obnażył nawet jego partyjny kolega Marszałek Województwa odpowiadając mi na pytania o konsultacje z radnymi, kolegami...
Komentarzy2
Wyświetleń865
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~zenekWłocławek
Czy ktoś słyszał o przebudowie stadionu za 30 mln? Jeśli
Czy ktoś słyszał o przebudowie stadionu za 30 mln? Jeśli tak, proszę o wasze opinie.
Komentarzy1
Wyświetleń871
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez wloclawianiuuuniusWłocławek
Mam pytanie, czy ktos z was dostał podwyżkę czynszu w
Mam pytanie, czy ktos z was dostał podwyżkę czynszu w związku ze zmianą opłat za centralne ogrzewanie? chodzi o Włocławską Sp-nię Mieszkaniową i o mieszkanie w którym nie ma podzielników. Pytam, bo ja dostałam i to kurcze ponad 50 zł! Trochę mnie zszokowali powiem szczerze. Zastanawiam się teraz czy nie założyć jednak tych...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~LidkaWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA